Prăjitură cu mere şi scorţişoară, de post

14520

Ingrediente:
•  2 căni de mere rase
• 1 cană de zahăr (preferabil brun)
• ½ cană de ulei
• 2 + ½ căni de făină (albă sau integrală)
• 1 pliculeț de praf de copt
• 2 lingurițe de scorțișoară
• 100 gr de stafide
• opțional: 100 gr de alune sau nuci
• 1 vârf de cuțit de sare
• sucul de la 1 portocală

Preparare
Se poate folosi o cană obișnuită, 250 de ml pentru a măsura ingredientele. Tava pentru această prăjitură are diametrul de 22 x 32 cm.
Scoateți un bol, în care amestecați merele curățarea de coajă și rase pe răzătoare (aveți nevoie de circa 4-5 mere), zahărul, uleiul și sucul de portocală proaspăt stors.
În alt vas, mai mare, combinați făina cu praful de copt, scorțișoara și sarea. Adăugați peste acestea compoziția de mere și amestecați bine, până la omogenizare. Încorporați la final stafidele și alunele (hidratate în apă 1 oră înainte).
Compoziția astfel obținută se toarnă în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se dă la cuptorul încins, circa 35-40 de minute sau până trece de testul cu scobitoarea.
După ce se răcește complet, se taie pătrățele sau triunghiuri, și se servește ca atare, sau ornată cu zahăr pudră, nuci sau alune măcinate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here