Prăjitură cu mere şi Finetti

850

Ingrediente
Blat:
1 kg mere Ionatan,
7 ouă,
180 gr zahăr,
3 lg apă,
9-10 lg făină,
1 praf de copt

Crema:
250 gr unt,
200 gr zahăr pudră,
o budincă de vanilie,
400 ml lapte,
150-200 gr Finetti

Mod de preparare:
Se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se curăţă merele şi se taie felii subţiri astfel încât să acopere bine tava.
Într-un bol se bat bine 7 albuşuri cu 180 gr zahăr şi 3 lg apă. Apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile. Apoi făina şi praful de copt stins cu helas. Când se adaugă făina e important ca amestecarea să aibă loc amplu, se ţine bolul ridicat într-o parte şi de jos în sus, astfel încât să nu se lase.
Se toarnă jumătate de compoziţie peste mere. În cealaltă jumătate se pun 2 lg de cacao, se amestecă şi se toarnă în tavă. Se dă la cuptor. După ce s-a copt se lasă la răcit, iar apoi se întoarce pe un platou cu “fundul” în sus, adică merele vor fi deasupra şi se ia folia de aluminiu.
Între timp se face budinca până se îngroaşă. Se lasă să se răcească amestecând din când în când. Separat se freacă margarina cu zahărul şi se adaugă la budinca rece (se amestecă cu mixerul). Se unge crema pe prăjitura răcită. Se dă la rece puţin.
Într-un bol se pune Finetti împreuna cu 1-2 lg ulei. Se amestecă bine şi se întinde peste cremă.
Se mai dă la rece puţin şi e gata.
Se poate înlocui margarina cu unt. Trebuie puţină atenţie atunci când se încorporează cu mixerul în budincă să nu se taie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here