Prăjitură cu caise

979

Ingrediente:
5 ouă
200 gr iaurt
100 ml ulei
200 gr zahăr
220 gr făină (200 gr compoziţie + 20 gr prăfuit caisele)
1 plic zahăr vanilat
1 plic praf de copt stins în zeama de lămâie
1 praf de sare
6 caise mari
Decor – zahăr pudră vanilat

Preparare
Caisele se spală sub jet de apă rece; îndepărtăm sâmburii şi le tăiem cuburi.
Albuşul se bate până devine spumă, se adaugă zahărul şi mixăm până se dizolvă. Separat se mixează pentru 1 minut – uleiul, gălbenuşurile, praful de sare, praful de copt stins, vanilia şi iaurtul. Compoziţia de albuş şi gălbenuş se amestecă uşor.
Se adaugă făina şi amestecăm uşor până se încorporează.
Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă (20×30) tapetată cu hârtie de copt. Caisele se prăfuiesc cu făina şi se adaugă peste compoziţie.
Coacem prăjitură la 180°C pentru 35-40 minute.
După coacere se scoate pe un grătar şi se lasă să se răcescă.
Se porţionează şi se pudrează cu zahăr farin vanilat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here