Prăjitură Albă ca Zăpada cu ciocolată

4788

Ingrediente foi:
– 3 ouă
– 6 linguri zahăr
– 6 linguri ulei
– 12 linguri lapte
– o linguriţă bicarbonat stins cu oţet
– faină cât cuprinde; în jur de 750 grame teoretic (practic, în funcţie de cât sunt de mari ouăle)

Ingrediente cremă:
– 200 grame ciocolată
– 2 linguri cacao
– un pahar lapte
– 250 grame unt
– 250 grame zahar
– 5 ouă
– 2 linguri făină
– zahăr vanilat după preferinţă

Mod de preparare:
Se mixează ouăle cu zahărul, uleiul, laptele, bicarbonatul stins şi făina; se împarte aluatul în 6 şi se coc foi pe dosul tăvii în cuptorul încins.
Pentru prepararea cremei, se mixează ouăle cu zahărul, laptele, făina şi cacaua şi se pun la fiert. Când este suficient de încinsă se pune şi ciocolata, iar când crema se îngroaşă suficient se stinge focul şi se pune untul. După topirea untului, se umplu foile cu crema de ciocolată şi se dă prăjitura la rece până a doua zi când se taie şi se poate servi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here