Prădați în timp ce serveau masa la restaurant

1627

Șapte clienți ai restaurantelor din localitatea Izvoarele, comuna Plopșoru, au fost jefuiți în timp ce serveau masa. Persoane necunoscute le-au spart geamurile mașinilor și au furat bunuri, documente și bani. Faptele au avut loc în 2018, dar făptașii au fost condamnați definitiv în urmă cu patru zile.

În urmă cu trei ani, doi tineri, fără ocupație, s-au aciuat în zona restaurantelor din comuna Plopșoru, jefuind mai multe autoturisme parcate. Prima spargere au dat-o în noaptea de 01/02.09.2018. Au spart geamul unui autoturism Volkswagen Passat, de unde au sustras un portofel în care se aflau documente personale și suma de 640 de lei. Au procedat la fel și în cazul unui BMW. De aici au furat tot un portofel în care se găsea suma de 300 de lei, dar și un telefon mobil.
După această „operațiune”, tinerii s-au potolit pentru o vreme. În noaptea de 13/14.10.2018, ei au acționat din nou, spărgând geamurile a trei autoturisme, din care au sustras mai multe bunuri. Este vorba de trei portofele în care se aflau 650 de lei și 150 de euro și o geantă în care se afla un portofel cu documente personale și suma de 3.000 de lei.
Audiați de polițiști, cei doi tineri și-au recunoscut faptele. În cursul cercetării judecătorești, unul dintre inculpați, arestat în Franța, într-o altă cauză, a precizat că nu se face vinovat de săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa, admițând că se afla în locurile unde s-au comis furturile, dar nu ar fi coborât din mașină.
În urmă cu un an, Judecătoria Târgu-Jiu i-a condamnat pe cei doi tineri la de 2 ani și 6 luni de închisoare, pentru furt calificat. Ei au fost obligați în solidar să plătească păgubiților despăgubiri civile de peste 7.000 de lei, reprezentând daune materiale.
Împotriva acestei sentințe a formulat apel unul dintre inculpați, care a solicitat trimiterea cauzei spre rejudecare pentru a i se permite să achite prejudiciul și să se împace cu părțile civile.
Magistrații Curții de Apel Craiova au constatat că apelul este nefondat și l-au respins pe data de 14 octombrie.
Cei doi tineri au antecedente penale, „constând în săvârșirea de infracțiuni de același gen contra patrimoniului, denotând astfel perseverență infracțională”, a motivat instanța. În timpul procesului, ei se aflau în executarea unor pedepse cu închisoarea pentru comiterea de fapte de furt în afara teritoriului țării.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here