Practică și voluntariat la Spitalul Orășenesc Novaci

362

Cadrelor medicale ale Spitalului Orăşenesc Novaci li s-au alăturat, în această perioadă, mai mulţi tineri studenţi la Medicină, care efectuează stagiul de practică. Emil Grigore, managerul unităţii sanitare, se declară foarte mulţumit de activitatea viitorilor medici, ei dând dovadă de seriozitate şi dedicare meseriei pe care şi-au ales-o. Pe lângă aceștia, la Spitalul Novaci activează și câțiva voluntari, care sunt de un real folos pentru angajații unității și pentru pacienți.

Patru studenți la Medicină își desfășoară stagiile de practică la Spitalul Orășenesc Novaci. Pe lângă aceștia, la unitatea sanitară novăceană activează și 11 voluntari. “Avem patru studenți în practică, doi de la Timișoara și doi de la București. De asemenea, avem și voluntari, patru asistente, 5 îngrijitoare și doi kinetoterapeuți” confirmă Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Dedicați profesiei de medic
Chiar dacă mai au de studiat, tinerii studenţi care sunt în practică la Spitalul Orășenesc Novaci, viitori medici, sunt deosebit de conştiincioşi, după cum susţine managerul Emil Grigore: “Suntem foarte mulţumiţi de activitatea lor. Sunt serioşi şi dedicaţi profesiei; se implică în activitate cu conştiinciozitate, chiar dacă acum ei sunt studenţi şi mai au paşi importanţi de parcurs până să ajungă medici”.
Spitalul Orăşenesc Novaci este spital general, care asigură asistenţa medicală a unui număr de aproximativ 63.000 locuitori din oraşul Novaci, staţiunea Rânca şi şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Bengeşti Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Crasna, Polovragi, Roşia de Amaradia.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here