Poziția senatorului Iriza, în scandalul tăierilor de pensii!

310

Senatorul ALDE Gorj, Scarlat Iriza, ia poziţie în scandalul aşa-ziselor ,,tăieri de pensii” în rândul persoanelor încadrate în grupele I şi II de muncă, Legea 192/2015. Acesta face apel la calm, dând asigurări că este vorba de o neînţelegere şi că nimeni nu va avea pensia tăiată. Senatorul atrage atenţia asupra unui aspect foarte important din lege, potrivit căruia, dacă în urma recalculării rezultă un punctaj mediu anual mai mic, se menține punctajul mediu anual și cuantumul aferent aflat în plată sau cuvenit la data recalculării.

Prin urmare, în cazul în care unui pensionar îi scade punctajul în urma aplicării Legii 192/2015,  persoana  respectivă va primi în continuare pensia nemicşorată, va rămâne în evidenţe cu acelaşi punctaj, iar indexările ulterioare sau majorările se vor aplica la punctajul cel mai mare.

Declaraţia vine în contextul apariţiei în spaţiul public a unor afirmaţii îngrijorătoare şi a mai multor petiţii depuse la cabinetul parlamentar. Scarlat Iriza le recomandă colegilor parlamentari mai multă prudenţă în declaraţii şi mai puţină imagine pe seama sentimentelor oamenilor.

Senatorul susţine că, în prezent, se lucrează la o nouă Lege a pensiilor, una mai bună, care va  înlătura inechităţile şi va asigura bătrâneţi liniştite celor care au muncit din greu pentru această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here