Potîrcă, arestat la domiciliu

239

Vești relativ bune pentru fostul candidat la Președinția României, care, de miercuri seara, nu mai este în spatele gratiilor, ci în arest la domiciliul său din cartierul Meteor.

Constantin Ninel Potîrcă a obținut din partea judecătorilor de la Curtea de Apel Craiova o decizie pe care și-o dorea de mai mult timp și care a fost posibilă de abia acum, magistrații admițându-i acestuia contestația depusă la hotărârea Tribunalului Gorj prin care îi era prelungit mandatul de arestare preventivă. Aproape trei luni a fost ținut acesta în spatele gratiilor, fostul prezidențiabil fiind convins că a stat degeaba în pușcărie, el declarând că nu i-a dat mită denunțătorului său, Matei Catrinoiu, pentru a exista motive care să ducă la încarcerarea sa.
“Pentru că să-i fi dat eu bani lui Catrinoiu, când eu eram certat cu el toată ziua? Mi-a înscenat însă o cursă, că doar nu sunt primul, se pricepe la așa ceva, și am căzut în ea. Îmi tot spunea că el nu câștigă nimic din faptul că se ocupă de firma mea, că are și el pierderi, iar eu i-am spus că îi pot suporta o parte din cheltuieli numai să știu că ajută firma să se îndrepte. Îmi promisese că îmi dă acte fiscale pentru banii de la mine, iar când i-am dat 5000 de lei el a chemat Poliția și Parchetul. Cel mai rău îmi pare pentru că am fost arestat chiar când a murit fratele meu și nu am putut să fiu la înmormântare, atunci îmi doream să nu fiu în spatele gratiilor. E bine și acum că sunt acasă, dar liber nu sunt, sunt în arest la domiciliu, ceea ce înseamnă că nu am voie să plec nicăieri”, spune Potîrcă.
Fostul prezidențiabil nu a scăpat de problemele din justiție odată cu arestarea sa la domiciliu. El mai are pe rol alte câteva procese la diferite instanțe din țară, iar pentru fiecare deplasare a sa la un astfel de proces va trebui să ia acceptul judecătorului de caz pentru a pleca din Meteor. În dosarele respective a primit deja condamnări la închisoare cu executare, dar sentințele nu sunt definitive, în cursul acestui an fiind șanse destul de mari ca măcar unul dintre procese să se finalizeze. Dacă sentința nu va fi schimbată de magistrați, Potîrcă va ajunge din nou în spatele gratiilor, de data aceasta pentru a executa eventuala pedeapsă decisă de judecători, el continuând să spună însă că este nevinovat și va dovedi acest lucru în instanțe.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here