Potârcă vrea la operaţie, procurorii refuză

413

constantin-ninel-potarca-Afaceristul Ninel Potârcă nu este lăsat să părăsească localitatea, deşi susţine că deţine două scrisori medicale care îl trimit la o operaţie urgentă la Timişoara.

Omul de afaceri de etnie rromă nu îşi explică astfel de ce măsura privind interdicţia de a părăsi localitatea, impusă de procurori, a fost deja prelungită de trei ori, iar ancheta trenează. Pentru a rezolva acest impediment, acesta a fost astăzi în audienţă la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Gheorghe Focşan.

În urmă cu două luni şi jumătate, omul de afaceri de etnie rromă a fost reţinut de poliţişti pentru evaziune fiscală acesta petrecându-şi însă două nopţi în beciul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, pe numele său fiind deschise două astfel de dosare. După ce a fost eliberat acheta procurorilor a continuat dar până în acest moment nu s-a făcut nicio trimitere în judecată a lui Potârcă pentru evaziune fiscală. În primul dosar, procurorii au stabilit ca Potârcă să nu părăsească ţara timp de o lună de zile. După o lună, măsura în acest dosar nu s-a reînoit. Nu la fel s-a întâmplat însă cu măsura de interzicere a părăsirii localităţii, în al doilea dosar. Această măsură a fost prelungită deja de trei ori, fapt care îl împiedică pe Potârcă să plece din Târgu-Jiu. “Ordonanţele eu le-am atacat în instanţă dar magistraţii au considerat că contestaţiile noastre nu ar fi fost temeinice. Mă tem că, acum pe parcursul cercetării, cineva urmăreşte să mă ţină pe loc, parcă aş fi cel mai mare criminal, cel mai mare hoţ. Dacă tot nu s-a stabilit că există evaziune, nu se ştie dacă există această infracţiune, eu sunt ţinut pe loc şi îmi este îngrădită libertatea de mişcare”, a declarat Potârcă.

Abuz pentru oprirea lui Potârcă

Potârcă acuză procurorii târgujieni că îl opresc în mod intenţionat să ajungă la spitalul din Timişoara pentru o intervenţie chirurgicală pe cord. Acesta susţine că deţine două scrisori medicale prin care i se indică această intervenţie chirurgicală cu atât mai mult cu cât Potârcă a mai suferit un preinfarct. “Am două scrisori medicale emise de medicul cardiolog Mălăescu în care, în urma unor controale medicale, a stabilit că trebuie imediat să ajung la Spitalul de Cardiologie Timişoara acolo unde sunt deja în evidenţă. Eu am avut în 2004 un preinfarct miocardic şi am introduse două stenturi. Acestea, din cauza sângelui deoarece am şi diabet, se pot înfunda şi îmi pot provoca decesul, dacă nu se intervine urgent pentru o operaţie. La noi niciun spital din Gorj, nu are aparatură medicală de acest gen”, a declarat Potârcă.

Fostul candidat la preşedinţie ameninţă că se va adresa instanţei de judecată pentru a putea părăsi localitatea, atât afacerile din capitală cât şi sănătatea fiindu-i pusă în pericol.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here