Potârcă se ceartă cu Ministerul Justiției pentru pușcărie mai puțină!

257

Aflat în spatele gratiilor, unde execută o pedeapsă de opt ani de închisoare, fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, a inițiat un demers pentru a mai elibera din spațiile de cazare ale penitenciarelor. El a strâns peste 200 de semnături de la deținuți prin care solicită Ministerului Justiției să modifice legislația privitoare la modalitatea de executare a pedepselor privative de libertate, răspunsul ministerului fiind însă unul negativ. “Obama de Meteor” spune că ar fi putut să strângă și mai multe semnături pentru a convinge ministerul de susținerea inițiativei sale, însă Administrația Națională a Penitenciarelor nu i-a permis acest lucru. Între timp, ministerul se plânge că pușcăriile sunt supraaglomerate și România plătește despăgubiri uriașe pentru condițiile inumane din spatele gratiilor.
“Încă din februarie am inițiat această petiție pe care am trimis-o la Ministerul Justiției, dar doamna Raluca Prună nu a luat-o în considerație. Dacă ar fi acceptat-o nu ar fi avut loc nici protestele din vară din penitenciare. Noi am cerut ca legislația să fie modificată în așa fel încât șase luni petrecute în spatele gratiilor să fie echivalentul pentru un an de condamnare, așa cum a mai fost în urmă cu câțiva ani. În prezent e cu opt luni și de asta s-a și ajuns la aglomerația actuală din închisori. Prin petiție noi am mai cerut pentru bolnavii cronici, dovediți cu acte medicale, și care au sub 15 ani condamnare, un an să fie echivalat cu 4 luni executate. E vorba de oameni care oricum vor muri și care cred că nu ar trebui să mai stea în pușcărie atâta timp. Ministerul nu a luat în calcul nici această problemă!”, spune, din spatele gratiilor, Constantin Ninel Potârcă.
Afaceristul din Meteor are de executat opt ani de închisoare, el fiind încarcerat în urmă cu doi ani, împreună cu fratele său Tănase, ambii fiind condamnați în dosare de evaziune fiscală. “Obama” are o condamnare și pentru dare de mită, el executând pedeapsa atât la Penitenciarul Târgu Jiu, cât și la cel din Craiova. “Ambele sunt supraaglomerate, nu vă spun de condițiile de cazare pentru că asta se vede zilnic la televizor și în procesele pe care deținuții le câștigă împotriva statului român. Sunt vreo 30.000 de deținuți pe mai puțin de 19.000 de locuri în toată țara. Dacă s-ar opera modificările propuse de mine lucrurile s-ar schimba în bine. Poate doamna Prună ia în calcul aceste schimbări măcar de acum încolo”, susține Potârcă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here