Potârcă rămâne „interzis” în Târgu-Jiu

107

Fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potârcă, îşi petrece vara la palatul din Meteor, el având în continuare interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în perioada următoare. Acesta s-a adresat unei instanţe de judecată pentru a obţine de la magistraţi posibilitatea de a părăsi municipiul Târgu Jiu, numai că judecătorii i-au comunicat că atâta timp cât dosarul este în lucru la Parchet doar procurorul de caz poate dispune în privinţa libertăţii sale de deplasare. Decizia de a nu părăsi localitatea a fost luată luna trecută la Curtea de Apel Craiova, după ce, la Tribunalul Gorj, procurorii obţinuseră un mandat de arestare preventivă pe numele fostului prezidenţiabil.

Potârcă a redevenit liber prin decizia magistraţilor din Bănie, dar spune că nu poate să plece niciunde din oraş şi, mai mult, nu are voie nici să ia legătura cu martori din dosar, ceea ce i se pare anormal. „E de domeniul absurdului pentru că mi-au fost afectate foarte grav şi ultimele afaceri pe care le mai aveam. Cum să nu iau legătura cu martori din dosar dacă ei sunt secretara mea, contabilul meu? Eu nu am mai vorbit cu aceşti oameni de când a dispus justiţia acest lucru, dar nu mi se pare normal. Nu am voie nici să-mi gestionez afacerile şi zilnic primesc notificări de la parteneri de-ai mei care reziliază contracte. Acum stau acasă şi aştept vremuri mai bune, deşi nu cred că se va întâmpla prea curând aşa ceva. E sărăcie mare în tot cartierul şi veţi vedea la iarnă cât va fi de greu”, spune afaceristul rom.
Constantin Ninel Potârcă a fost reţinut luna trecută pentru 24 de ore şi, ulterior a fost arestat preventiv pentru câteva zile, fiind acuzat de evaziune fiscală. Anchetatorii spun că în acest nou dosar ar fi fost folosite facturi false care au creat un prejudiciu bugetului de stat de circa 4 milioane de lei, lucru pe care Potârcă nu-l recunoaşte însă. El spune că totul este în regulă şi că expertiza la care se lucrează în prezent îi va dovedi nevinovăţia. Preşedinte al Patronatului Oamenilor de Afaceri Romi din România, fostul candidat la Preşedinţia României mai este judecat în prezent în alte două dosare penale, în care este acuzat tot de evaziune fiscală. Într-unul dintre ele a fost condamnat la şase ani de închisoare, cu executare, şi la plata unui prejudiciu de 180 de milioane de lei, sentinţa nefiind însă definitivă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here