Potârcă pleacă azi la Sibiu

203

Fostul candidat la Președinția României, Constantin Ninel Potârcă, a obținut ieri permisiunea din partea procurorilor de a pleca din municipiul Târgu-Jiu la Sibiu, pentru a participa mâine la prânz la înmormântarea regelui Florin Cioabă. “Permisul” pe care l-a obţinut de la anchetatori este valabil începând de azi de la ora 9.00 până mâine seară la ora 21.00. Chiar şi aşa, fostul prezidenţiabil nu a plecat prea mulţumit de la Parchet, el fiind supărat că nu este lăsat mai mult timp în afara oraşului.

“Am avut o discuţie mai aprinsă cu doamna procuror de caz pentru că nu cred că voi reuşi să mă întorc fix la ora 21.00. Dacă mi se întâmplă ceva pe drum ce vor face, mă vor aresta pentru asta? Aş fi vrut să mai rămân şi eu acolo să discut cu alţi lideri ai romilor pe care nu i-am întâlnit de mult, dar asta s-a hotărât, asta voi face”, afirmă Potârcă. Acesta a depus o cerere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj în cursul zilei de marţi, solicitând să i se permită să părăsească localitatea de domiciliu, interdicţia fiind dată după ce o instanţă de judecată a decis anchetarea lui în stare de libertate într-un dosar de evaziune fiscală În care a fost arestat preventiv pentru câteva zile.
Constantin Ninel Potârcă declară că a obţinut foarte greu permisiunea de a pleca spre Sibiu, procurorul de caz cerându-i dovezi că este rudă sau foarte apropiat cu fostul rege Cioabă. “I-am explicat, în primul rând, doamnei procuror că Cioabă a fost regele nostru, al ţiganilor, şi a spus că nu o interesează lucrul acesta. I-am precizat apoi că am lucrat împreună cu regele la proiecte inclusiv cu finanţare europeană, iar dumneaei mi-a cerut acte în acest sens. Actele le am la firmă la Bucureşti, dar nu pot să merg acolo pentru că nu am voie să iau legătura cu secretarele mele şi cu alţi angajaţi. În cele din urmă de abia am obţinut acest permis de a pleca până vineri seara, la ora 21.00, din Târgu-Jiu”, menţionează Constantin Ninel Potârcă.
Fostul prezidenţiabil spune că azi la prânz, va fi în fruntea unei coloane de maşini care va porni de la Târgu Jiu, din cartierul Meteor, locuit în mare parte de romi înstăriţi. Coloana se va deplasa spre Sibiu, informaţii în acest sens fiind transmise inclusiv Inspectoratelor de Poliţie Judeţene de pe traseul respectiv. Constantin Ninel Potârcă este anchetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu, într-un dosar penal în care este acuzat de o evaziune fiscală estimată de anchetatori la circa 4 milioane de lei. El mai are pe rolul instanţelor de judecată încă două dosare de acest gen, într-unul dintre ele fiind condamnat, nedefinitiv, la o pedeapsă de 6 ani de închisoare şi la despăgubiri de peste 180 de milioane de lei, după ce firma sa a vândut la fier vechi, în urmă cu peste un deceniu, fostul combinat chimic din Arad.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here