Potârcă îşi aşteaptă porţia de libertate pentru Crăciun

348

bscap0423Fostul aspirant la şefia statului român, Constantin Ninel Potârcă, aşteaptă ziua de mâine cu maximum de interes întrucât procurorul din dosarele sale poate să solicite sau nu o prelungire a interdicţiilor care nu îi permit acestuia să părăsească ţara şi localitatea de domiciliu.

În ultimele săptămâni fostul prezidenţiabil nu a plecat din Târgu Jiu, acum urmând să îi expire restricţiile de câte 30 de zile decise de magistraţi în cele două dosare în care, luna trecută, a fost reţinut împreună cu un nepot de-al său, sub acuzaţia de evaziune fiscală. Anchetatorii au stabilit un prejudiciu de circa un milion de euro, în cele două dosare, numai că aceştia nu au obţinut şi mandate de arestare preventivă, magistraţii dispunând continuarea anchetei cu suspecţii în stare de libertate.

3Potârcă susţine că, în opinia sa, nu ar exista motive pentru care să nu fie lăsat să plece din Târgu-Jiu, el invocând şi probleme medicale pe care le are în această perioadă pentru a fi din nou liber complet.

“Nu văd pentru ce să fie menţinută restricţia de a pleca din Târgu-Jiu. Trebuia să fi fost deja la un medic la Timişoara pentru că am probleme cu inima, dar nu am putut să părăsesc localitatea de domiciliu. Nu am putut nici să merg la Bucureşti să închei unele contracte şi am pierdut afaceri importante. Un contract era de 10 milioane de dolari şi viza livrarea de fier vechi unui partener din Dubai. Omul nu a mai semnat nimic în momentul în care a aflat ce mi s-a întâmplat. Probabil că cineva va trebui să plătească şi pentru lucrurile astea într-o zi”, spune Potârcă. Fostul prezidenţiabil rămâne deocamdată la Târgu-Jiu şi declară că nu a fost în cele 30 de zile de interdicţie niciodată în afara prevederilor legale. Potârcă spune că a mers la Poliţie ori de câte ori a fost nevoie pentru ca oamenii legii să se asigure de prezenţa sa în oraş, iar la Parchet a fost prezent de fiecare dată când anchetatorii căutau răspunsuri la întrebările pe care le au în legătură cu legalitatea afacerilor sale. O decizie în acest caz ar putea fi cunoscută mâine, procurorul din cele două dosare fiind cel care poate stabili dacă mai este necesară anchetarea lui Potârcă şi a nepotului său cu interdicţia părăsirii localităţii sau cu lăsarea complet liberă a celor doi.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here