Postul lui Iacob de la CE Turceni, desfiinţat de ziua lui Graure

220

descPromovarea prim-vicepreşedintelui UNPR Gorj, Dumitru Iacob, pe funcţia de director general adjunct al Complexului Energetic (CE) Turceni nu se va mai realiza. Cel puţin deocamdată nu există cadrul legal pentru promovarea lui Iacob pe această funcţie, care nici nu a apărut în organigrama CE Turceni. Într-o şedinţă de Consiliu de Administraţie(CA) care a avut loc pe 5 octombrie la Bucureşti s-a aprobat modificarea organigramei unităţii pentru postul lui Iacob, ca, o săptămână mai târziu, chiar de ziua directorului general Octavian Graure, hotărârea CA-ului să fie anulată, în lipsa avizului ministrului Economiei, Ion Ariton. În concluzie, uneperistul Iacob a avut postul doar pe hârtie, funcţia nefigurând niciodată în organigrama CET-ului.

 

Directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, a primit un cadou important de ziua sa. Este vorba despre anularea hotărârii Consiliului de Administraţie din 5 octombrie, care stabilea ca organigrama CE Turceni să se modifice prin adăugarea aici a postului de director general adjunct. Postul trebuia creat pentru Dumitru Iacob, prim-vicepreşedintele UNPR Gorj, dar procedura s-a oprit la jumătate, ca, în final, să se anuleze de tot.

Pentru a înţelege însă mai bine cum s-au derulat evenimentele, revenim la negocierile UNPR –PDL care au avut loc cu o lună în urmă.

Şedinţa furtunoasă -5 octombrie

După ce liderii celor două partide, atât la centru cât şi la nivel judeţean, au consfinţit ca UNPR-ul să îşi promoveze câţiva oameni în funcţii de conducere la unităţile energetice din Gorj şi la SNLO, conduse de PDL, s-a căutat şi cadrul legal. Dacă la Complexul Energetic Rovinari exista un post neocupat care trebuia încredinţat lui Marius Vlaicu, iar la SNLO exista postul de director tehnic dorit de Alexandru Glomnicu, nu mai rămânea decât să se creeze postul de director general adjunct la CE Turceni, pentru Dumitru Iacob. Această funcţie era cea mai importantă dar şi cea mai greu de obţinut.

Factorii de decizie din Complexul Turceni stabilesc astfel, că pentru postul lui Iacob, trebuia schimbată organigrama, şi creată noua funcţie. Acest lucru nu se putea face decât într-o şedinţă de Consiliu de Administraţie, care a şi avut loc pe 5 octombrie la Bucureşti. De la momentul discuţiilor însă la şedinţa propriu-zisă, starea de spirit a “jucătorilor” se schimbă. Astfel, dacă în momentul în care au avut loc primele discuţii pentru acest post apele la nivel de Gorj erau liniştite, în 5 octombrie scandalul “Vlaicu” a creat un mediu nepropice ducerii la îndeplinire a acestei misiuni. Mai mult, între timp nici directorul general al CE Turceni, Octavian Graure, nu mai vedea cu ochi buni această promovare, ca şi o parte a sindicaliştilor. Şedinţa de CA este, din acest motiv, foarte tensionată deşi se finalizează cu aprobarea, de către membrii CA-ului, a înfiinţării postului de director general adjunct prin schimbarea organigramei. Se stabileşte însă să fie consultat în această hotărâre şi ministrul Economiei, plecat la acea oră din ţară.

Şedinţă “secretă”-13 octombrie

În următoarele opt zile, deşi în CE Turceni se aştepta decizia de numire a lui Iacob pe noul post creat, acest lucru nu se mai întâmplă. Iacob ca şi alţi directori din CE Turceni, ca şi reprezentanţi de la alte partide politice şi sindicalişti, sunt invitaţi însă joi, 13 octombrie, la petrecerea lui Octavian Graure de la Hotel Sara din Ţicleni, cu ocazia zilei sale de naştere. Mai multe persoane importante lipsesc însă de la petrecere, una dintre acestea fiind Gheorghe Udrişte, preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Turceni. Udrişte a lipsit însă motivat, la Bucureşti în acea zi se organizase un nou Consiliu de Administraţie, în care hotărârea luată pe 5 octombrie s-a anulat.

Udrişte: “Acum la CE Turceni nu există postul de director general adjunct”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Turceni, Gheorghe Udrişte, aprobă de altfel faptul că la Bucureşti a mai avut loc o şedinţă de CA, după cea din 5 octombrie. “A fost o şedinţă de CA în care s-a aprobat crearea postului de director general adjunct la CE Turceni, dar acesta nu s-a validat. Cum ministrul Economiei nu a validat hotărârea la următoarea şedinţă de CA, câteva zile mai târziu, s-a luat la cunoştinţă de acest lucru. Acum la CE Turceni nu există postul de director general adjunct”, a declarat Udrişte, preşedintele Consiliului de Administraţie al CE Turceni.

Potrivit celor menţionate astfel de Udrişte, organigrama CE Turceni nu s-a modificat şi nu există şansa să se modifice în viitorul apropiat. Momentan, Dumitru Iacob nu are avizul lui Ion Ariton să ocupe această funcţie de importanţă la nivelul complexului.

Ariton: “Nu am început să numim directori”

De altfel, ministrul Economiei este destul de explicit în acest sens. Astfel, în momentul în care a fost întrebat de jurnaliştii din capitală despre numirile din Gorj de la unităţile energetice, Ariton a dat următorul răspuns: “Nu s-a făcut nicio numire. Puteţi să verificaţi. Nu înţeleg de unde toată agitaţia asta. Suntem într-un proces de transformare, în niciun caz nu am început să numim directori”.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here