Consiliul Județean Gorj a publicat, luni, numele câștigătorului concursului de recrutare pentru ocuparea funcţiei publice de execuţie vacante de consilier, clasa I, gradul profesional debutant la Compartimentul strategii, dezvoltare regională şi relaţii externe al instituției. După o concurență de 14 candidați pe loc, postul vacant din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Gorj a fost ocupat de Popescu Andra, care a obținut un punctaj total de 128 de puncte.
Candidata în cauză a obținut 55 de puncte la proba scrisă și 73 la interviu, probă la care a intrat doar aceasta. Câștigătoarea nu este una cunoscută opiniei publice, deși în presa din Gorj apăruseră, anterior concursului, informații potrivit căreia postul respectiv ar fi urmat să fie ocupat de o fostă angajată a unei televiziuni locale. Respectiva tânără, Valeria Cherciu, nici nu și-a depus însă dosarul de concurs, ea neparticipând astfel la competiția acerbă pentru postul din CJ Gorj. A participat, în schimb, la concurs, Catrinoiu Simona-Roxana, cea care a obținut 40,5 puncte la scris, Jerca Liliana, care a luat 31 de puncte, Vlăduțu Nicolița, care a luat 29 de puncte, Pleșu Mircea Cătălin cel care a obținut 21 de puncte, Găvănescu Simona cu 12,5 puncte, Zăvoianu Mihaela-Mădălina cu 12 puncte, Bijnea Violeta cu 11,5 puncte, dar și Cincă Alin Ion și Osman Bianca Mihaela, care au obținut fiecare 9,5 puncte. Groșanu Andreea Gabriela a fost respinsă, de asemenea, cu 9 puncte, în timp ce Drăgan Cristi Dumitru a luat doar 2 puncte. Manta Andreea Amalia a obținut la scris doar un punct, în timp ce Stoica Gheorghe Cătălin a obținut punctaj zero.
A.Stoica
De ce la examenele la nivel de județ/local sunt doar tip-sinteză, pe cand la cele naționale sunt tip-grilă, acolo unde un singur cavant face diferența raspunsului?! Să va spun eu de ce?! Cred că ați fi ipocriți dacă mi-ați cere asta pentru că ştiți foarte bine răspunsul, trăim într-un oraş corupt. Luați atitudine!!! Asta e tot ce am avut de spus.
1. Castigatoarea se stia cu mult timp inainte de sustinerea examenului, dar cum s-a stiu din vorbe fara probe, lucrurile au fost lasate sa-si urmeze cursul normal.
2. Nu stiu cum se face ca toti copiii ,,neurinati,, ai societatii, prezenti la examenele din sistemul bugetar, ajung sa fie unici castigatori. Daca la examenul de ,,registratori,, organizat la spital, 90% dintre castigatori au avut nevoie urgenta la baie dupa primirea subiectelor de examen, si in cazul examenului mai sus mentionat, lucrurile s-au intamplat identic, domnisoara castigatoare avand nevoie urgenta la baie fix la 15 minute dupa primirea subiectelor.
3. Dragi posibili participanti, daca nu sunteti tocilari din fire, daca nu puteti memora la perfectie (cu punct si virgula) 500-600 de pagini de legislatie, daca nu aveti pile, daca nu sunteti nici macar ruda cu cine trebuie, atunci evitati sa mergeti la astfel de examene tip SINTEZA. Probabilitatea sa treceti un astfel de examen este aproape inexistenta! Vezi ramane doar cu un gust amar si cu umilierea unei note infim de mica ( gen 10-20-30 de puncte) chiar daca stiti in sinea dvs ca ati invatat cateva saptamani bune.
4. Bibliografie pt acest post:
– legea 188/2009 actualizata – 54 pagini
– legea 7 2004 actualizata – 10 pagini
– legea 215/2001 actualizata – 58 pagini
– acordul de parteneriat privind utilizarea fondurilor UE – 290 pagini
– POR 2014-2020, Conditii generale – 75 pagini
– Ghid POCA 2014-2020 – 59 pagini
– Europa 2020 – EUROPA 2020 compusa din: – O strategie pentru creştere inteligentă, ecologică şi favorabilă incluziunii -39 pag, Recomandarea (UE) 2015/1184 a Consiliului privind Orientările generale pentru politicile economice ale statelor membre şi ale Uniunii Europene – 5 pag, Decizia (UE) 2015/1848 a Consiliului privind Orientările pentru politicile de ocupare a forţei de muncă ale statelor membre pentru 2015 – 5 pag, Semestrul European – 30 pag, Programele Naţionale de Reformă (PNR) – cu trimitere catre ale zeci de pagini dintre care DOCUMENT DE LUCRU AL SERVICIILOR COMISIEI – 90 pag.
La un calcul simplu, trecem de 700 de pagini. Chiar credeti ca exista vreun om normal care sa poata memora integral atatea pagini, in nici 30 de zile, incat sa poata sustine un examen corect de tip SINTEZA? Eu cred ca aceste examene tip SINTEZA din peste 500 de pagini de legislatie, sunt doar pentru a favoriza anumite persoane, in timp ce oamenii care invata sunt doar umiliti.