Poştaşii, pregătiţi pentru noi proteste

189

Lucrătorii poştali din întreaga ţară vor organiza noi proteste după data de 12 mai. Poştaşii sunt nemulţumiţi în condiţiile în care conducerea Companiei Poşta Română încearcă, în aceste zile, să apeleze la o disponibilizarea mascată, pregătind reducerea programului de lucru şi a salariilor pentru 6.000 de angajaţi.

Poştaşii gorjeni s-au alăturat colegilor din întreaga ţară la mitingul de protest organizat în Bucureşti, în Piaţa Constituţiei pe data de 12 februarie. Poştaşii şi-au cerut drepturile şi şi-au strigat nemulţumirile cu privire la intenţiile companiei de a reduce veniturile lucrătorilor poştali, dar şi de procesul de reorganizare şi restructurare. În prezent lucrătorii poştali vor organiza noi proteste după data de 12 mai pentru exact aceleaşi motive pentru care şi-au strigat nemulţumirile şi în februarie. Preşedintele Sindicatului de Poştă Gorj, Mircea Bliduţ preciza în urmă cu aproximativ două luni că vor participa la protest un număr de peste 4000 de poştaşi. De asemenea poştaşii sunt nemulţumiţi de viitorul locului lor de muncă, în condiţiile în care, la nivel de management, există intenţia de desfiinţare a jumătate din oficiile poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale. După întâlnirea de la Bucureşti dintre conducerea Sindicatelor lucrătorilor poştali din România şi conducerea Companiei Poşta Română de la Bucureşti, au început să răsară promisiuni şi încercări de a se găsi soluţii problemelor ridicate atât de către poştaşii gorjeni cât şi de către cei de la nivel naţional.

Reducerea programului de lucru şi a salariilor pentru 6.000 de poştaşi
“După Săptămâna Luminată, respectiv după data de 12 mai, vom organiza cu siguranţă acţiuni de protest atât în Bucureşti, cât şi în întreaga ţară. Oamenii sunt nemulţumiţi în condiţiile în care conducerea Companiei Poşta Română încearcă, în aceste zile, să apeleze la o disponibilizarea mascată, pregătind reducerea programului de lucru şi a salariilor pentru 6.000 de angajaţi. Din partea companiei nu am primit nicio comunicare oficială în acest sens, însă directorii de poştă şi diriginţii oficiilor poştale din teritoriu ne-au informat că Poşta Română a cerut date statistice care să arate volumul de operaţiuni făcute de agenţi, factori poştali şi oficiante”, a afirmat Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali. Potrivit liderului sindical, rezultatul acestui proces a fost transcris într-o fişă de normare, pe care diriginţii oficiilor de poştă din rural şi urban au trimis-o la conducerea Poştei Române. Totodată, sindicatul nu a fost chemat, până la această oră, să participe la discuţii legate de procesul de restructurare a companiei Poşta Română.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here