Poştaşii au întrerupt activitatea, vineri

389

Pentru a doua zi consecutiv, poștașii au întrerupt activitatea, vineri dimineața. Gorjenii, care au ajuns la oficiile poștale, au fost nevoiți să se întoarcă așa cum au venit, întrucât lucrătorii poștali, deși erau la locul de muncă, se aflau în grevă. Radu Bălan, preşedintele SLPR Gorj, a declarat că protestul poștașilor este motivat, acestora refuzându-li-se majorarea salariilor cu 100 de lei net.

Vineri dimineaţă, poştaşii din municipiul Târgu-Jiu s-au prezentat la serviciu, dar nu au lucrat. Aceştia au declanşat o grevă de amploare, refuzând să-şi facă treaba întrucât, spuneau ei, şi lor li s-a refuzat PV SLPRacordarea majorării salariale. „Oficiile poştale de prezentare şi distribuire din mediul urban nu funcţionează, deşi angajaţii sunt prezenţi la locul de muncă. Toate cursele poştale spre agenţiile din mediul rural, nu s-au efectuat astăzi; toată activitatea poştală este blocată. Salariaţii au declanşat un protest spontan. Iniţiativa le-a aparţinut. Noi, liderii sindicali, suntem alături ei. Se poartă, în momentul de faţă, negocieri cu conducerea Poştei Române. În funcţie de rezultatul negocierilor de la Bucureşti, se va decide când se încheie greva. Salariaţii au făcut menţiunea că nu vor începe lucrul până când nu se rezolvă revendicarea salarială, prin care s-a cerut 100 lei net pentru salariaţii din Poştă”, a declarat Radu Bălan, preşedintele SLPR Gorj.

Negocieri la București
Pentru a soluționa problema poștașilor, conducerea SLPR a purtat negocieri intense cu reprezentanții Poștei Române. Atât vineri, cât și sâmbătă, s-au căutat cele mai bune soluții, astfel încât lucrătorii poștali să fie mulțumiți și să-și reia activitatea. Au fost supuse analizelor trei variante, una dintre ele urmând a fi acceptată și aplicată. “S-a lucrat intens pentru a se găsi cele mai bune soluții. Va fi un mixt, respectiv undeva la 80 de lei brut și majorarea valorii tichetelor de masă de la 9 lei la 11 lei/zi”, confirmă Radu Bălan, președintele SLPR Gorj. Poștașii se plâng nu doar de veniturile mici, ci și de condițiile de muncă. Liderii sindicali dau asigurări că vor lupta pentru drepturile lucrătorilor poștali până la găsirea celor mai bune soluții.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here