Poştăriţă tâlhărită de banii de pensii

260

O poştăriţă a fost tâlhărită în plină de zi de doi tineri din Rovinari, care i-au luat geanta în care se aflau banii pentru pensii. Deşi au fugit de la faţa locului şi au încercat să ascundă suma furată, cei doi tineri au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţişti.

Totul s-a petrecut în după-amiaza zilei de 25 mai, pe raza satului Rugi, din comuna Turcineşti. Poştăriţa se deplasa cu o bicicletă, pe care avea şi geanta cu banii pentru pensii. Cei doi tineri, aflaţi într-un autoturism, au observat-o şi i-au luat cu forţa geanta cu bani. Ulterior, au aruncat geanta şi au îngropat banii. „Cercetările au stabilit că cei doi suspecţi, în timp ce se deplasau cu un autoturism, au observat agentul poştal şi intuind că în geanta sa se afla o sumă de bani, prin acte de violenţă, au reuşit să o deposedeze de aceasta. Ulterior, suspecţii au părăsit locul faptei, au scos din geantă suma de bani după care au aruncat-o, ascunzând banii iniţial într-o scorbură, ulterior într-o groapă săpată în pământ”, a declarat procurorul Laurenţiu Grecu.

talharie postarita (1)Deşi au încercat să scape de probe, cei doi tineri au fost identificaţi în scurt timp de poliţişti şi reţinuţi. „La data de 26 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bumbeşti Jiu au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj doi tineri, de 22 respectiv 27 de ani, ambii din oraşul Rovinari, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că la data de 25 mai a.c., folosindu-se de un autoturism, cei în cauză ar fi sustras unei femei, de 58 de ani, care se deplasa pe drumul sătesc Rugi, din comuna Turcineşti, o geantă în care se afla suma de 7.800 de lei”, a anunţat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Marţi, cei doi suspecţi au fost prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunerea de arestare preventivă.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here