Posibilă grevă generală în Sănătate. Medicii spun că salariile lor sunt la nivelul celor de acum 10 ani

1891

Spitalele sunt la un pas de a fi blocate de o grevă generală. Medici din întreaga țară au protestat astăzi în curtea spitalelor, nemulțumiți de creșterile salariale promise de Guvern. În peste zece unități medicale din Capitală ar urma să fie asigurate doar urgențele, amenință sindicaliștii.

”Medicii efectuează gardă plătită la jumătatea valorii orei tarifare raportate la salariul actual.

Prin urmare, ce ne-ar rămâne. Ori să demisionăm din contractul de gărzi ceea ce va fi o măsură radicală. Aceasta muncă ne uzează în așa fel încât când vom ajunge la vârsta de pensionare ne va fi greu sau poate unii din noi nu vor supraviețui”, a declarat un cadru medical, pentru Antena 3 CNN.

Din cauza orelor suplimentare pe care le fac, muți dintre aceștia spun că au zile de concediu din anii trecuți, pe care nu au apucat să le ia.

”Concediile noastre… cred că am ajuns la 60-70 de zile, pe care le iei sau nu, le pierzi… înainte se plăteau, acum nu știu de ce nu se mai plătesc”, a mărturisit un alt doctor.

Medicii spun că ei au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile, iar salariile pe care le cer acum trebuiau să existe de acum câțiva ani.

”Salariile pe care le cerem noi acum trebuiau să fie în urmă cu 10 ani”, spune un alt medic nemulțumit de situația actuală, potrivit Antena 3 CNN.

4 COMENTARII

  1. DE SPAGA CARE O PRIMESC?DACA NU O DAI NU TE BAGA IN SEAMA INCEPAND DE LA FEMEIA DE SERVICI PANA LA MEDIC.LN SPITALE ACTUL MEDICAL ESTE CONDITIONAT DE SPAGA,EXEMPLE SUNT DESTULE.

  2. Sunt uimit de atitudinea medicilor , fără a considera că toți sunt la fel. Vor m-ai „,mult” uimitor, când ajungi in spital, unii se poartă m-ai frumos cu pisica lor de acasă, decât cu un semen.

  3. Este inacceptabil ca sistemul medical sa fie ignorat in acest mod si ca medicii sa fie nevoiti sa protesteze pentru drepturile lor. Este trist sa vedem cum cadrele medicale sunt nevoite sa lucreze peste program si sa-si neglijeze propriile concedii din cauza unor promisiuni neindeplinite ale Guvernului. Sper ca aceasta greva sa atraga atentia si sa determine autoritatile sa ia masuri urgente pentru a remedia situatia precara in care se afla spitalele din tara noastra. Este evident ca salariile pe care le cer acum medicii trebuie sa fie acordate de mult timp, iar aceasta situatie ar fi putut fi evitata daca nu ar fi existat atatea amanari din partea oficialilor. Solidaritatea intre medici trebuie sa fie apreciata si sa le arate autoritatilor ca nu pot ignora aceasta situatie. Sper ca drepturile medicilor sa fie respectate si ca acestia sa primeasca salariile cuvenite pentru munca pe care o fac zi de zi pentru a salva vieti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here