Porumbel se vrea primar la Novaci, “dictatorul” Dian are alt candidat

740

ghe porumbel facuta de mineStabilirea candidatului Uniunii Social-Liberale pentru Primăria Novaci nu pare a fi o misiune foarte uşoară, după ce social-democratul Gheorghe Porumbel este decis să nu renunţe la propria sa candidatură, deşi şansele de a-şi vedea numele pe buletinul de vot sunt destul de scăzute.

Acesta a primit un refuz categoric din partea copreşedintelui Dian Popescu, liberalii şi conservatorii fiind cei care vor stabili cine candidează în locul lui Pantelimon Todea. Actualul edil nu pare deloc hotărât să mai candideze pentru un nou mandat, iar în politică nu s-a implicat mai deloc, neavând prea mari regrete din această cauză.

Porumbel şi-a mai încercat şansele pentru un post de primar la Novaci, însă alegătorii nu l-au susţinut şi în turul al doilea şi, ca urmare, lui nu i-a rămas decât să mai spere, o „data viitoare” părând să nu mai existe pentru el de acum încolo decât dacă îşi va depune candidatura ca independent. “Voi fi un candidat independent. Nici din partid nu vreau să plec, sunt membru fondator, am vechime. Unii care dau acum din gură au trecut pe la nu ştiu câte partide, în timp ce eu am muncit aici. De bună voie oricum nu vreau să plec din partid, poate voi fi dat afară. Le-am cerut să facă un sondaj, iar domnul Dian Popescu mi-a spus, acum când a venit la noi la sediul PSD, că nici vorbă de sondaj. Eu nu am dorit nimic altceva decât să facă un astfel de sondaj, cum am înţeles că se face peste tot. Dacă Porumbel nu e pe locul întâi eu nu voi mai spune nimic, dar să aibă ei curajul realizării unui astfel de sondaj”, spune Gheorghe Porumbel. Liderul liberalilor, Dian Popescu, spune că nu e nevoie de un sondaj la Novaci, atâta timp cât postul nu este în ograda social-democraţilor. PNL are deja propriul candidat pe care să îl susţină în locul lui Todea, pe fostul şef de la Drumurile Naţionale din Gorj, Dumitru Leuştean, argumentul lui Popescu fiind unul cu bătaie lungă. Acesta spune că doreşte un om care să poată să stea în fruntea primăriei măcar două mandate ca să poată să facă ceva pentru oraş şi pentru Rânca. „Până acum primarii pe care i-a avut Novaciul au stat câte un mandat şi apoi s-au pensionat. Domnul Porumbel nu mai are nici dumnealui mult până la pensie. Ce pot eu să-i fac? Oraşul are nevoie de cineva ca să şi facă ceva pentru el, de un om care să reziste măcar două mandate, nu de cineva care să plece la pensie după patru ani în care eventual stă la Primărie şi îşi face plinul”, declară Dian Popescu.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here