Porumbel aşteaptă o mediere a lui Călinoiu pentru Sanfira, Loga şi Torop

548

Directorul Ansamblului Profesionist “Doina Gorjului” din Târgu-Jiu, Gheorghe Porumbel, a confirmat cele publicate de Gorjeanul, ieri, la rubrica “Gura Târgului”, în legătură cu nemulţumirile celor doi artişti, Valentin Sanfira şi Maria Loga, legat de comportamentul directorului artistic, Claudia Torop, în raport cu respectivii. Porumbel susţine că Sanfira şi Loga l-au informat, de ceva vreme, că intenţionează să demisioneze urmare a conflictului cu Torop, el încercând, fără succes însă, să medieze problemele apărute între cei trei. Mai mult, acesta susţine că l-a informat pe preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, de faptul că la adresa lui Torop s-au făcut mai multe plângeri, dar şi că nu numai cei doi artişti ameninţă cu demisia dacă nu se va lua vreo măsură cu directorul artistic. Porumbel susţine că aşteaptă din partea lui Călinoiu o mediere a conflictului, cu atât mai mult cu cât Torop îl ţine, inclusiv pe el, departe de latura artistică a ansamblului de care aceasta răspunde din luna ianuarie 2015.

Vorbele angajaţilor de la “Doina Gorjului”, legat de tensiunile existente între directorul artistic şi interpreţii Maria Loga şi Valentin Sanfira, s-au confirmat, ieri, chiar directorul ansamblului, Gheorghe Porumbel, spunând că cei doi l-au anunţat, în prealabil, că intenţionează să demisioneze în urma unor certuri repetate cu Claudia Torop.
“Cei doi interpreţi nu şi-au depus demisia, dar m-au anunţat cu ceva timp înainte că intenţionează să facă asta, pentru că nu mai pot relaţiona cu directorul artistic. Am încercat să mediez conflictul, dar nu am reuşit! De altfel Claudia Torop, încă de la numirea sa în funcţie, mi-a indicat să nu mă mai ocup de această parte. De altfel, chiar mi-a interzis asta şi atunci când am încercat să liniştesc lucrurile m-am lovit de aceeaşi interdicţie. I-am spus domnului preşedinte Călinoiu ce se întâmplă şi aştept o mediere a dânsului în conflictul existent”, a declarat, ieri, Gheorghe Porumbel.

Dirijorul ansamblului, în clinciuri cu Torop!
Acesta a recunoscut, de asemenea, că ştie de existenţa şi a unui conflict între dirijorul Marcel Parnica şi acelaşi director artistic, dar şi că alţi componenţi ai Doinei Gorjului vor să plece de la ansamblu, motivând comportamentul Claudiei Torop. “Dirijorul Parnica, dar şi alţii spun că pleacă de la ansamblu alături de Loga şi de Sanfira. Situaţia este neplăcută, dar sper în calităţile de mediator ale preşedintelui Ion Călinoiu, care a fost de altfel mereu aproape ansamblului, acesta fiind unicul care mai poate linişti angajaţii”, a conchis Porumbel.

Sanfira a răbdat prea mult
Într-o postare pe o reţea de socializare, Valentin Sanfira a scris, ieri, următoarele: “Am răbdat prea mult! Nu mai există respect şi totul se face pe relaţii”. Această declaraţie arată că nemulţumirile lui Sanfira există, dar şi că artistul nu va mai da înapoi.
Trebuie amintit că “Doina Gorjului” a pierdut în ultimii ani artişti importanţi, îndrăgiţi de public, iar potenţiala plecare a unora dintre cei rămaşi ar cre un gol de neacoperit pentru instituţia aflată în subordinea Consiliului Judeţean.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. O ,,,,mediaza nea’ Ion Calinoiu ca se pare ca nici Lungu si nici solistii nu o mai pot ,,,,media pe zburdalnica directoare artistica ce se rupe in figuri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here