Porumbel: „Va fi greu de găsit soluţia pentru cei de la Căminul de Bătrâni Novaci”

136

Problema privind restanţele salariale pe care le au de recuperat salariaţii Căminului de Bătrâni Novaci îl îngrijorează pe consilierul judeţean Gheorghe Porumbel. Acesta spune că este dificil de găsit o soluţie pentru angajaţii căminului, însă vor fi făcute eforturi pentru a se rezolva această problemă.

Cei 20 de angajaţi ai Serviciului de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice din Novaci îşi primesc salariile cu întârziere. După ce problema lor a intrat în atenţia presei în nenumărate rânduri, cel mai recent întâmplându-se acest lucru în toamna anului trecut, acum ei au ajuns din nou în această situaţie. Consilierul judeţean Gheorghe Porumbel cunoaşte foarte bine problema cu care se confruntă angajaţii Căminului de Bătrâni din Novaci. Tocmai de aceea, Porumbel spune că „soluţia va fi greu de găsit. A fost un angajament de-al meu că voi face ceea ce depinde de mine ca să se rezolve ceva pentru oamenii de acolo. Eu, la vremea respectivă, am tras un semnal de alarmă în sensul că nu ştiu cât de benefic va fi acest cămin. Acum trebuie găsită o soluţie şi, aşa cum am spus, nu este uşor de găsit. Este nevoie de mulţi bani. Acolo sunt două probleme: cea a bătrânilor şi cea a salariaţilor şi ambele sunt probleme sociale”.
Dat fiind faptul că în acest cămin cei mai mulţi beneficiari nu sunt din Novaci, Porumbel consideră că ar trebui căutat sprijin financiar la localităţile de unde provin bătrânii. „În ceea ce îi priveşte pe bătrâni, este faptul că din cei peste 25 de beneficiari, doar patru sau cinci sunt din Novaci, restul sunt toţi din alte localităţi şi Novaciul trebuie să aloce bugetul, şi nu e vorba deloc de bani puţini, pentru susţinerea acelor bătrâni. Poate ar trebui mers până într-acolo încât fiecare localitate care are bătrâni în acest cămin să contribuie la bugetul unităţii”, a declarat Gheorghe Porumbel.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here