Portret de candidat pentru Târgu-Jiu! – Marian Rotaru: Experiență în administrația publică de 15 ani, performanță în domeniul privat timp de 12 ani, om de echipă – ,,Funcția de primar, în primul rând, este administrativă și nu politică, edilul având obligația să trateze toți cetățenii în mod egal”!

2054

Respectul cuvenit fiecărui cetățean din Târgu-Jiu, asta vrea să redea Marian Rotaru, candidat al Partidului Mișcarea Populară la primăria municipiului, cetățenilor din orașul de pe Jiu. Experiența în afaceri și administrație, încrederea în proiectele sale, fapt dovedit în realizările de 12 ani din comuna Lelești, Marian Rotaru fiind fost primar al acestei localități gorjene timp de trei mandate, dar și echipa sa de profesioniști îl recomandă pe candidatul PMP la funcția de edil al celui mai important oraș din județ. Proiectele sale au la bază probleme identificate în municipiu, împreună cu echipa sa de consilieri și cu cetățeni ai orașului, și privesc, în principal, mutarea depozitului de gunoi de la Bîrsești în zona Vârț, realizarea rețelei de canalizare pe toate străzile din municipiu și în cartierele componente, construirea de noi foraje pentru rezolvarea deficitului de apă din oraș și modernizarea transportului în comun prin achiziția de autobuze ecologice. Scoaterea la licitație a 1500 de noi locuri de parcare în zona Super 2000 și Rodna în baza unui studiu de fezabilitate și identificarea unui spațiu necesar pentru construirea unui târg second-hand în zona CAM sunt alte puncte esențiale din proiectul său de candidat.

Comercianții din Piața Centrală au un sprijin real în candidatul PMP, Marian Rotaru, spune acesta, venind cu soluția redării clădirii din spatele halei de carne, cu titlu gratuit, acestor agenți economici, pentru depozitarea produselor lor agroalimentare. De asemenea, modernizarea piețelor din municipiu prin închiderea lor cu geamuri termopan și asigurarea de aer condiționat pentru un comerț civilizat, dar și asigurarea de căldură în sezonul rece este un alt punct important din proiectul de candidat al lui Marian Rotaru. Totodată, comercianții din cele două piețe, spune reprezentantul PMP, vor avea asigurată parcare gratuită pe perioada contractului ce va fi încheiat cu municipalitatea. Construirea a 2000 de noi locuri de parcare în zona CET și a altor 2000 de locuri de parcare în zona Insuliței sunt soluțiile lui Marian Rotaru pentru fluidizarea traficului în municipiu, parcările urmând să fie utilizate, în special, de cei care tranzitează municipiul, dar și pentru cei care dețin mai multe autoturisme și nu le pot parca îm zona locuințelor lor. Aceste mașini ar putea astfel să fie parcate în siguranță și gratuit în aceste zone ale orașului, acum nefructificate. Rotaru are în vedere și realizarea unui studiu de trafic în baza căruia să se găsească soluții pentru achiziționarea a 20 de microbuze care să asigure, celor care parchează în cele două locații, deplasarea în municipiu, în vederea rezolvării problemelor acestora în oraș.

Marian Rotaru are 54 de ani, este căsătorit și are doi copii, în prezent activând în mediul privat. Spune că a decis să intre, din nou, în cursa electorală pentru funcția de primar, pentru că este convins că municipiul Târgu-Jiu poate să arate, cel puțin, ca alte orașe similare, reședință de județ. De altfel, susține că are abilitatea să transforme orașul împreună cu echipa sa de consilieri, deoarece în toți cei 12 ani de zile cât a condus Primăria Lelești, a demonstrat că tot ce și-a propus, la solicitarea cetățenilor, a dus la bun sfârșit, îmbunătățind viața comunității locale. Marian Rotaru spune, de asemenea, că, la ora actuală, atât în municipiu, cât și în cartierele componente, apa potabilă este, din păcate, la program. În unele zone, de canalizare nici nu poate fi vorba, ca să nu mai vorbim de partea culturală a municipiului care lasă de dorit, deși orașul se mândrește cu operele lui Constantin Brâncuși.
Legat de acest ultim aspect, candidatul PMP susține că are soluții și în ceea ce privește punerea lor în valoare și asigurarea de facilități atractive pentru ca turiștii să le poată vizita. Asta, prin asigurarea de mijloace de transport comode și eficiente care să le înlesnească vizitatorilor deplasarea pe un traseu cuprins între Insuliță, Centru și Parcul Coloanei fără Sfârșit. Totodată, pentru turiști, Marian Rotaru promite să găsească soluții și pentru asigurarea de suveniruri, aspect pe care au pedalat, fără succes, și mulți dintre cei care au condus primăria în ultimii ani.

Școli în ilegalitate
Legat de dezvoltarea rețelei școlare, Rotaru susține că se pot obține, în cele din urmă, autorizații ISU pentru unitățile de învățământ, la ora actuală aceste instituții din municipiu funcționând ilegal, în ciuda pericolului la care sunt expuși atât elevii, cât și cadrele didactice, dar și personalul auxiliar. Problemele din municipiu sunt multiple, dar ar putea fi rezolvate, Marian Rotaru și echipa sa de consilieri creionată pentru aceste alegeri locale, urmând să militeze pentru atragerea de fonduri europene și guvernamentale. Asta pentru ca, la finalul celor patru ani de mandat, cetățenii din municipiul Târgu-Jiu să fie mulțumiți de alegerea făcută și să le ofere acestora credibilitate, încredere, dar și posibilitatea de a continua. ,,Am analizat cu maximă atenție problemele din municipiul Târgu-Jiu și am expus aici doar o parte din multitudinea lor, dar vreau să asigur târgujienii că sunt capabil, la fel ca și echipa mea de consilieri, împreună cu cetățenii de bună-credință din municipiul Târgu-Jiu, să le rezolvăm echitabil, pentru a putea să ne bucurăm de frumusețea acestui oraș. A venit timpul ca și cetățeanul să fie luat cu adevărat în considerare atunci când ajunge, cu probleme, la funcționarii de la direcțiile primăriei și să fie tratați cu maximă seriozitate, nu ca acum cu indiferență și cu aroganță. Funcția de primar, în primul rând, este administrativă și nu politică, edilul având obligația să trateze toți cetățenii în mod egal, iar angajații din instituția publică să fie verificați periodic, dacă sunt pregătiți sau nu pentru funcțiile ocupate. Transmit, de pe acum, că cei angajați în primărie pe nepotisme și alte interese personale și de grup ar fi bine să lase locul celor bine pregătiți, pentru că este necesară o curățare a administrației publice locale, o reducere a birocrației și o refacere a organigramei, în prezent alambicate și nefuncționale. În opinia mea, nu există diferențe în a manageria un oraș sau o comună, singura deosebire fiind doar numărul de locuitori dintre acestea și nu actul de management. Legea se aplică la fel și la o comună și la un oraș și un municipiu, iar acest lucru trebuie să îl cunoască cetățeanul, cu deosebirea că între aceste UAT-uri există o discrepanță majoră în ceea ce privește numărul de salariați. Începând cu 28 septembrie, sunt convins că târgujieni vor avea o nouă echipă la conducerea primăriei, care nu îi va dezamăgi, care va lucra exclusiv pentru ei și care le va reda zâmbetul pe buze și pofta de viață. Vă mulțumesc de pe acum pentru încredere, atât eu, cât și echipa mea de consilieri locali, aleasă din rândul dumneavoastră, oameni capabili care vin din diverse domenii de activitate, dornici să preia și să rezolve problemele comunității cu maximă celeritate”, a declarat Marian Rotaru, candidat PMP la Primăria Târgu-Jiu.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here