Portocaliii gorjeni au trecut 29 de primari pe lista neagră

605

Pedeliştii au prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, o listă cu 29 de primari din Gorj care sunt incompatibili. Aceştia fac sau au făcut parte din consiliile de administraţie ale unor societăţi de salubritate. Printre cei 29 fac parte şi trei primari democrat liberali.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Gorj va decide în prima şedinţă dacă va fi depusă o plângere către Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI) privind cei 29 de primari. “PDL Gorj nu a făcut până acum nicio sesizare la ANI. Cunoaştem foarte bine situaţiile de incompatibilitate de la nivelul judeţului Gorj şi în acest sens am şi făcut unele demersuri la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care ne-a oferit extrase privind societăţile din judeţul Gorj la care acţionari sunt consiliile locale reprezentate de primari. Din datele pe care le deţinem, 29 de primari gorjeni sunt în incompatibilitate. Legea prevede că primarii au la dispoziţie 15 zile să-şi aleagă una dintre calităţi pentru a evita această stare de incompatibilitate. Avem la Salubris 13 primari, la Jupsal, patru, la Nicapsal, patru primari, unul la Motru şi unul la Mătăsari, în total 29 de edili în această situaţie. Printre ei se află şi reprezentanţi ai PDL. Vom analiza în cadrul BPJ al PDL dacă vom face sesizare către ANI, mai ales că în unele din cazuri, primarii sunt deja cercetaţi de ANI”, a precizat Denisa Şuţă.
Printre exemplele date de democrat liberali se numără Jupsal Salubris SRL şi Salubris Gilort SRL, în cazul primei societăţi fiind reprezentanţi asociaţi persoane juridice comuna Jupâneşti, reprezentată de primarul Petre Guşită, comuna Turburea, reprezentată de primarul Ion Bârcă, comuna Berleşti, reprezentată de primarul Dumitraşcu Maria şi comuna Săuleşti, reprezentată de primarul Drăghici Constantin.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here