Porter Troupe comentează situaţia de la Energia: “Este ruşinos!”

250

Fostul căpitan al formaţiei de baschet, americanul Porter Troupe, a avut o replică dură la articolul publicat, ieri, în cotidianul “Gorjeanul”. Pe o reţea de socializare, Porter şi-a manifestat dezgustul faţă de tratamentul de care au avut parte foştii baschetbalişti de la trupa gorjeană. Acesta a postat, la materialul intitulat “Salvarea Energiei, încă posibilă”, următoarele afirmaţii: “Ce-ar fi să plătească datoriile către jucătorii care au evoluat în sezonul trecut mai întâi. Vorbim de zeci de mii de dolari. De ce nu vedem un articol pe această temă. Despre toate minciunile pe care conducerea clubului şi autorităţile le-au spus jucătorilor de luni bune, doar ca ei să nu pice prost, fără să conteze că ne puneau pe noi într-o situaţie financiară dificilă”. Porter a mai sugerat că nu crede într-o salvare a Energiei şi nici în transferurile făcute de noua conducere. “Este ruşinos că «au semnat» cu alţi jucători, înainte să-şi regleze conturile cu aceia care au fost acolo la bine şi la rău”.
Fostul căpitan al Energiei ne-a declarat că ne va transmite, mâine (miercuri), un punct de vedere oficial.
Replica lui Porter vine după ce “Gorjeanul” a anunţat că, la începutul lunii august, vor avea loc discuţii între investitorul grec Nikolaos Krokos şi autorităţile judeţene alături de sponsori.
Pe 15 iulie, unul dintre jucătorii sosiţi în această vară la Energia, Joe Howell, îi îndemna, pe facebook, pe suporterii gorjeni să sprijine noul proiect: “Vom readuce baschetul spectaculos înapoi în oraş, cu aşteptări mari. Oameni din Tg-Jiu, vă rog să vă arătaţi susţinerea pentru clubul vostru de baschet. Avem o conducere foarte bună şi oameni care vor să schimbe conceptul baschetbalistic. Vom face oraşul Tg-Jiu mare din nou şi în curând vom juca în prima ligă”.
Afirmaţia lui Howell a fost făcută însă după ce antrenorul secund al clubului, Claudiu Alionescu, părăsise echipa. De altfel, acesta a spus, sâmbătă, la o acţiune sportivă că îşi menţine decizia: “Mi-am anunţat retragerea pentru că, aşa cum v-am comunicat, nu mai cred în acest proiect. Nu vreau să-mi leg numele de ceva care nu prezintă viabilitate pe viitor. Voi sprijini orice activitate baschetbalistică, însă numai în momentul în care aceasta va avea şi efecte pe termen cel puţin mediu”.
Pe de altă parte, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Gorj, Marius Vlaicu, spune că acest sport va reveni, mai devreme sau mai târziu, în oraşul lui Brâncuşi: “Vreau să le transmit tuturor iubitorilor de baschet, chiar dacă nu vom reuşi în acest an să avem o echipă de Liga a II-a, că ne vom strădui să găsim împreună soluţii şi dacă sunt oameni care doresc să ne sprijine noi avem structurile sportive în aşa fel încât putem să ne înscriem. Ne trebuie o finanţare, căutăm şi sper să o găsim”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here