Porc depistat cu trichineloză la Băleşti

153
porciInspectorii sanitar-veterinari au constatat primul caz de trichineloză din judeţul Gorj, în localitatea Băleşti. În urma examinării probelor de carne de porc provenite de la porcii sacrificaţi în exploataţiile individuale a fost depistată o probă pozitivă (infestare cu Trichinella spirallis).

Carnea provenită de la porcul care cântărea 180 de kilograme a fost confiscată, iar conform prevederilor legale s-a efectuat ancheta epidemiologică. Întreaga cantitate de carne de porc infestată a fost distrusă prin ardere în cursul zilei de ieri.

Cazul de trichineloză a fost depistata în urma controalelor efectuate de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj în intervalul calendaristic 14- 21 decembrie. În total, aceştia au efectuat un număr de 93 controale în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, din localităţile Târgu-Jiu, Dăneşti, Drăguţeşti, Rânca. Controalele au fost efectuate în: unităţi de fabricare a pâinii, prăjiturilor şi produselor proaspete de patiserie; laboratoare de patiserie-cofetărie; unităţi de alimentaţie publică; depozite alimentare; depozite de legume fructe; unităţi de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare; hipermarket-uri, supermaket-uri; carmangerii; măcelării; unităţi de procesare carne; abatoare; pieţe agroalimentare.
În cursul activităţilor de control efectuate în această săptămână au fost constatate abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare la două unităţi: o unitate de comercializare cu amănuntul a produselor alimentare şi un hipermarket, pentru care au fost aplicate două amenzi în cuantum de 4.000 lei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here