Populația nu mai primește pastilele cu iod

532

Vestea momentului pentru românii care vor să ajungă în posesia pastilelor cu iod. Ei nu vor mai primi aceste comprimate. Anunțul a fost făcut de Tiberius Brădăţan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Pastile cu iod vor fi distribuite doar în cazul nefericit al unui accident nuclear. Ministerul Sănătăţii a promis inițial că ele vor putea fi ridicate din cabinetele medicilor de familie.  După ce doctorii au refuzat acest lucru, instituția de sănătate a renunțat și ea la decizie. Medicii şi-au motivat refuzul prin aceea că această activitate ar bloca acordarea serviciilor curente în cabinete.

“Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor. Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a precizat Tiberius Brădăţan la Europa FM.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here