Popeangă şi Greblă, singurii preocupaţi de problemele vârstnicilor

330

grebla popeangaReprezentanţii grupurilor de vârstnici din judeţul nostru s-au întâlnit vineri cu parlamentarii gorjeni, pe care i-au invitat la o discuţie spre a-şi spune oful în faţa acestora din urmă, de a dezbate probleme legate de creşterea preţurilor, indexarea pensiilor şi alte legi care îi adâncesc în sărăcie.

Deşi la întâlnire au fost invitaţi toţi parlamentarii care reprezintă Gorjul la nivel naţional, fie ei din banca PSD, fie de la putere, doar doi dintre ei au catadicsit să vină, aceştia fiind senatorul PSD Toni Greblă şi colegul său de partid, deputatul Vasile Popeangă. Cei doi au ascultat doleanţele vârstnicilor, le-au notat şi nu au putut decât să le dea speranţe în vederea unei viitoare guvernări a României dusă de PSD. „Am acceptat să particip la această întâlnire pentru că nu îmi este teamă să mă întâlnesc cu persoanele vârstnice din Gorj. Probabil că şi ei ştiu ce acţiuni am avut noi, cei din opoziţe, în legătură cu legea pensiilor, cu drepturile pe care pensionarii le aveau şi li s-au tăiat în această perioadă, aşa încât mi se pare o chestiune normală. Mai mult, de fiecare dată, eu am răspuns la orice invitaţie. Nu am evitat întâlnirile pentru că nu îmi este teamă să mă întâlnesc cu oamenii fiindcă de fiecare dată i-am ascultat, i-am primit la cabinet, m-am întâlnit cu ei în colegiul meu, le-am preluat problemele, am făcut multe interpelări parlamentare, amendamente, şi toate problemele pe care ei le ridică le cunosc şi sunt aceleaşi pe care le-au ridicat şi în 2010 când am mai avut o astfel de întâlnire”, a declarat deputatul Popeangă. Referitor la absenţa parlamentarilor PDL la întâlnirea cu vârstnici gorjeni, pesedistul spune că aceştia nu au venit de teamă: „Mi-e greu să cred că cei din actuala putere ar putea să le explice de ce pensiile sunt impozitate şi modul în care se aplică legea pensiilor. Sunt absolut convins că cei de la putere nu au venit de teamă în faţa vârstnicilor. Nu aveau ce explicaţii să le dea şi probabil că s-au temut de anumite reacţii ale oamenilor”.

Greblă, alături de pensionari

Senatorul Toni Greblă, crede că prin organizarea întâlnirii de vineri, vârstnicii nu au rezolvat nimic, deoarece parlamentarii de la putere nu le-au putut oferi explicaţii în urma absenţei lor. „Viaţa pensionarilor a devenit din ce în ce mai rea; ca urmare a faptului că la un moment dat au fost micşorate pensiile, că legea pensiilor în vigoare votată de actuala putere nu este respectată, în timp ce preţurile au luat-o razna de tot, iar de trei ani de zile încoace nu am avut nicio creştere a pensiilor, nicio indexare. Puterea de cumpărare a pensionarilor s-a diminuat foarte mult, ponderea populaţiei sărace a crescut la 40% şi eu le înţeleg perfect greutăţile oamenilor din această categorie socială. Greutatea e dublată de faptul că nepoţii şi copiii lor nu au locuri de muncă, şi asta poate îi doare mai mult decât propria neputinţă. Eu am notat tot ce au ridicat aceştia, în ceea ce priveşte salarizarea, legea pensiilor, dar este un haos generalizat şi nu instanţele trebuie să rezolve aceste probleme, ci trebuie revizuite legea pensiilor şi cea a salarizării. Pensiile şi salariile nesimţite sunt şi acum în plată deci cei din Guvern nu au făcut absolut nimic din ceea ce şi-au propus şi din această cauză trebuie să vedem care sunt nemulţumirile oamenilor şi să încercăm soluţii de rezolvare, dar asta, evident, după alegeri. Probabil că, din partea puterii, o întâlnire cu pensionarii nu e tocmai plăcută, se aşteaptă şi la nişte reproşuri foarte importante. În prezent, noi, parlamentarii din opoziţie, suntem într-o formă de protest pentru a atrage atenţia că preşedintele, Guvernul şi partidul de guvernământ nu dau doi bani pe activitatea parlamentară. Timp de trei ani nu au pus nici un pic de bază pe Parlament”, a declarat Toni Greblă.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here