Popa Turbăceanu are adeziune la PDL dar negociază cu PSD

488

deschidereAles în funcţia de primar al comunei Baia de Fier, Dumitru Turbăceanu, poartă negocieri cu PSD pentru a rămâne în acest partid politic, deşi a semnat deja un pact cu ,,Diavolul” portocaliu. Turbăceanu şi-a semnat adeziunea la PDL, a doua zi după alegeri, dar acest lucru nu l-a împiedicat să-i promită lui Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, în aceiaşi zi, că va trece în rândurile acestui partid politic, dacă Constantin Mihuţescu, fostul primar va fi mazilit şi din Consiliul Local.

Popa Turbăceanu a câştigat mandatul de primar la Baia de Fier şi s-a lepădat total de cele sfinte, în special când e vorba de politică. Din acest motiv, Turbăceanu a purtat negocieri separate atât cu PDL cât şi cu PSD, cu un partid înainte de alegeri iar cu altul după, asta pentru a-şi asigura confort total pe funcţie şi în Consiliul Local. Până acum însă popa Turbăceanu şi-a permis să tragă în piept doi politicieni, pe Ion Ruşeţ, şeful PDL Gorj, şi pe Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, ambii convinşi că popa merge cu crucea în faţa partidelor lor. În fapt, Turbăceanu îşi vede momentan doar propriul interes, acela de a scăpa de Constantin Mihuţescu din Consiliul Local, pentru a avea mână liberă la activităţile necurate viitoare.

Adeziune la PDL, semnată pe 11 iunie 2012

Candidat independent susţinut de PDL, astfel a intrat în cursa pentru scaunul de primar în Baia de Fier preotul Dumitru Turbăceanu, ales duminică edil al localităţii. A doua zi după scrutin, Turbăceanu îşi semnează adeziunea la PDL Gorj, ca membru al acestui partid politic, respectând înţelegerile cu şefii organizaţiei, avute înainte de campanie. Semnarea se produce cu martori, 7 persoane asistând la parafarea pactului cu PDL Gorj. Pedeliştii sunt convinşi astfel că popa a respectat înţelegerea cu ei deşi Vasile Blaga a fost împotriva susţinerii unui candidat independent în comuna lui Victor Ponta, cum a fost şi împotriva nepunerii unui candidat ,,portocaliu” în localitate. A ştiut ce a ştiut Blaga…

Deşi rudă cu Mihuţescu vrea să-l mazilească

În aceiaşi zi însă, Turbăceanu se înfiinţează în biroul lui Ion Călinoiu, acceptând negocierile cu şeful judeţului, ştiind că USL-ul este la putere, iar preşedintele CJ Gorj are cuţitul şi pâinea în mâini când e vorba de împărţirea fondurilor în localitate. Acceptă să treacă la PSD, nu suflă o vorbă de proaspăta sa adeziune la PDL, şi pofteşte la funcţia de preşedinte al PSD Baia de Fier, post ocupat de Constantin Mihuţescu. De asemenea, îndrăzneşte să propună o îndepărtare a lui Mihuţescu din Consiliul Local Baia de Fier, dacă cumva nu va exista o colaborare viitoare între cei doi. Pretenţiile îi sunt acceptate, Ion Călinoiu declarând marţi că Mihuţescu trebuie să facă un pas înapoi din organizaţie, şeful judeţului anunţând că i-a transmis asta chiar lui Mihuţescu, personal. Tot Călinoiu spune că în urma unei discuţii avute cu Turbăceanu, acesta va trece la PSD renunţând la statutul de independent.

Susţinut de ,,Americanul”

În ce priveşte campania electorală, popa a fost susţinut de persoane importante gen Dumitru Belu, zis ,,Americanul” care a suportat şi o parte din campania electorală a primăriţei de la Berleşti, Maria Dumitraşcu, cu mici şi bere. ,,Americanul” are o balastieră la Cămărăşească la Târgu-Cărbuneşti fiind acţionar la firma Staicons de la Herculane. Care a fost interesul ,,Americanului” de a-l susţine financiar pe Turbăceanu vom vedea în lucrările şi licitaţiile viitoare de pe raza localităţii.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here