Popa, SANITAS: „Sper că nu vom fi obligați să reluăm protestele!”

440

Plenul Camerei Deputaţilor a votat luni, 7 noiembrie, aprobarea OUG 20/2016 modificată, prin care se majorează salariile unor categorii de bugetari în medie cu 15%. Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj, spune că acest vot a creat o stare de mulțumire în rândul membrilor de sindincat, dar că absența deputaților PNL de la ședință i-a dezamăgit. Totodată, sindicaliștii susțin că speră să nu fie obligați să reia protestele.

Vești bune pentru angajații din sănătate. Deputații din Comisiile de buget şi de muncă au aprobat un amendament referitor la sistemul sanitar, care prevede că, “începând cu 1 decembrie 2016, sporurile şi alte drepturi salariale specifice activităţii se vor calcula prin raportare la salariul de bază’’, şi nu la cel din 2009. De asemenea, un alt amendament adoptat prevede că, “începând cu data de 1 ianuarie 2017, salariile de bază ale personalului din învăţământ existente în plată la data de 31 decembrie 2016 se majorează în medie cu 15%, conform normelor metodologice elaborate de Ministerul Educaţiei şi aprobate prin Hotărâre de Guvern, în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a ordonanţei”. Majorarea salarială de 15% se va aplica şi personalului din inspectoratele şcolare, în această categorie fiind inclus personalul administrativ. Și angajaţilor din sistemul de asistenţă socială li se vor mări salariile în medie cu 15%, potrivit unui alt amendament adoptat.

Popa: „Urmărim cu interes jocurile politice!”
Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj, spune că acest vot a creat o stare de mulțumire în rândul membrilor de sindincat, dar că absența deputaților PNL de la ședință i-a dezamăgit. “Așa cum era de așteptat, ținând cont de declarațiile anterioare ale șefilor PSD și ALDE, deputații au acceptat modificările OUG 20/2016 propuse de Federația SANITAS, ceea ce a produs o stare de mulțumire a membrilor noștri de sindicat. Nu același lucru se poate spune și despre deputații PNL care au absentat de la ședință în speranța nerealizării cvorumului. Atitudinea lor e practic identică cu a Guvernului tehnocrat. De fapt, nu ne așteptam la o altă atitudine, a parlamentarilor PNL, ținând cont de faptul că mare parte dintre ei sunt, de fapt, vechi PDL-iști, cei ce nu știu altceva decât să taie pensiile și salariile. Urmărim cu interes jocurile care se fac acum în speranța desființării gestului Parlamentului. Suntem îngrijorați și atenți. Sper că nu vom fi obligați să reluăm protestele”, a declarat Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj.
Mai trebuie spus că deputaţii din Comisiile de muncă şi de buget au aprobat şi un amendament prin care cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază/salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul din aparatul propriu al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se majorează cu 25% faţă de nivelul acordat pentru luna august 2016. Salariile se vor majora efectiv începând cu 1 decembrie 2017.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here