Popa (SANITAS Gorj): „Am trimis la Ministerul Sănătății propuneri pentru sporuri”

426

Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj, intervine în problema legată de acordarea sporurilor. Acesta confirmă că s-au trimis propuneri de sporuri pentru farmacii, pentru camera de gardă și pentru restul categoriilor profesionale din sistemul sanitar și din asistență socială. În plus, Popa subliniază faptul că a solicitat îndreptarea situației privind salariile medicilor șefi de secție.

Cum era de așteptat, reprezentanții SANITAS au pregătit propuneri pentru proiectul de act normativ privind acordarea sporurilor în sistemul sanitar, document ce se află în dezbatere publică. „Am trimis de la Gorj propuneri de sporuri pentru farmacii, care nu au niciun spor, dar și pentru camera de gardă, unde solicităm spor de 50% plus alte sporuri specifice. Și, bineînțeles, solicităm menținerea cuantumurilor celorlalate sporuri prevăzute în vechiul ordin. Toate aceste propuneri se află pe masa ministrului și joi le discutăm”, a confirmat Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.

Propuneri în beneficiul medicilor șefi de secție
Reprezentanții SANITAS nu se opresc aici, ci luptă și pentru îndreptarea situației privind salariile medicilor șefi de secție. „Am solicitat, de asemenea, îndreptarea situației create prin Legea 250 în care medicul șef secție are salariul mai mic decât medicii din subordine”, menționează Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj.
Trebuie precizat faptul că Hotărârea a guvernului pentru aprobarea „Regulamentului privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă precum şi condiţiile de acordare a acestora pentru personalul din sistemul sanitar, unitățile de asistență medico-socială și unitățile de asistență socială/servicii sociale cu sau fără cazare” se află în dezbatere publică până pe 22 februarie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here