Popa, Sanitas: „Așteptăm publicarea ordonanței care rezolvă o bună parte din inechitățile salariale”

548

La presiunile sindicatului SANITAS,  proiectul Ordonanței de Urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost definitivat. Pe 18 mai 2016, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România. Punctul principal al Ordinii de zi a fost analiza proiectului de ordonanţă de urgenţă prezentat de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş-Nicolae Pîslaru.

Federaţia SANITAS consideră că acest proiect, în forma prezentată, ieri, dovedeşte în sfârşit că SĂNĂTATEA este considerată domeniu prioritar pentru actuala guvernare. „Așteptăm publicarea ordonanței care rezolvă o bună parte din inechitățile salariale din sănătate și continuăm negocierile în vederea soluționării celorlalte zece revendicări”, confirmă Valentin Popa, președintele Sindicatului SANITAS Gorj.

Proiectul OUG este perfectibil
Din datele primite spre consultare, din proiectul de OUG privind creșterea salariilor personalului plătit din fonduri publice, se constată că sunt două lipsuri în ceea ce privește personalul TESA (nemedical) și remunerarea gărzilor făcute de medici. În acest context, SANITAS solicită modificarea formei OUG în așa fel încât niciun salariat din sistemul de sănătate și de asistență socială să nu fie omis, fie și el personal nemedical, cum este cazul lucrătorilor TESA.
În următoarele două săptămâni Federaţia SANITAS se va asigura că documentul final va rezolva toate inechităţile din sistem şi că va fi pus în aplicare fără nicio întârziere.
SANITAS îşi asigură membrii de sindicat că nu se va opri aici, că acest prim pas de rezolvare a inechităților din sistem este doar o etapă în rezolvarea tuturor revendicărilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here