Popa-inculpat Belgiu se vrea milionar din bani publici

1047

Preotul Antonică Belgiu, inculpat într-un dosar penal pentru furt, încearcă să pună piedici și actualei administrații locale din comuna Fărcășești, asta după ce a încercat timp de peste trei ani de zile să execute, fără succes însă, instituția publică pentru drepturile salariale pe care le pretindea. Belgiu a apelat astfel iar la instanță pentru a pretinde peste 200.000 de lei(2 miliarde de lei vechi), bani pe care a socoti că ar fi trebuit să-i încaseze din iulie 2013, moment când a rămas atât fără postul de consilier local cât și fără cel de viceprimar al comunei. Dosarul se află din iulie pe rolul instanței de judecată din Gorj, actualul primar de Fărcășești făcându-i și el lui Belgiu, contestație la executare. La baza acțiunii edilului Constantin Drăgoescu se află dosarul identic, deja câștigat de fosta administrație cu preotul penal.

Preotul Belgiu, fost consilier local și viceprimar de Fărcășești până in iulie 2013, a reluat procesul cu banii ceruti in 2015 de Belgiuadministrația locală prin care pretinde, sub amenințarea executării instituției publice, să i se acorde drepturile salariale pierdute o dată cu eliminarea sa din primărie. Deși Primăria Fărcășești a câștigat, fără tăgadă, procesul cu Belgiu, în noiembrie 2015, anulând toate actele de executare la care apelase acesta, preotul s-a făcut că a uitat că a pierdut acțiunea și a făcut alta similară recent.
Popa s-a gândit, cu siguranță, că schimbarea primarului de Fărcășești îi va aduce o victorie și mai mulți bani în cont, asta mai ales că a încercat să se afișeze în preajma actualului edil, în campania pentru alegerile locale.
hotarare eliminare BelgiuBelgiu a executat astfel iar Primăria Fărcășești pentru drepturile salariale pretinse din 2013, dar edilul Constantin Drăgoescu a ripostat cu o contestație a executării.
Înregistrată pe 13 iulie, contestația la executarea lui Belgiu, făcută de primarul Drăgoescu așteaptă un termen acum pentru începerea judecății.

Autoritate de lucru judecat!
Procesul este însă unul fără emoții pentru primarul de Fărcășești deoarece sentința primită de primărie sentinta prin care se anuleaza executarea lui Belgiuîn noiembrie 2015, prin care executarea lui Belgiu a fost desființată, poate fi utilizată și în acest litigiu. Prin hotărârea nr.8197 din 13 noiembrie 2015, instanța a admis, de altfel, excepția autorității de lucru judecat, și contestația la executare a fostei administrații locale, a anulat poprirea impusă de Belgiu, în aprilie 2015, pe conturile primăriei, și a dispus anularea actelor de executare cerute de preot.
De altfel, în cuprinsul acestei sentințe, de la finalul anului trecut, se arată că Belgiu solicitase în acel dosar acordarea de către Primăria Fărcășești a sumei de 54.137,30 de lei, constând în indemnizația pentru funcția de vicprimar pentru perioada 4 septembrie 2012-31 august 2014, și a sumei de 136.618,90 somatia lui Belgiu din 2013 catre Primaria Farcasestide lei, reprezentând indemnizația de viceprimar pentru perioada 1octombrie 2014-30 aprilie 2015. În total astfel, Belgiu pretindea atunci undeva la 190.000 de lei, ca acum, la noua executare, suma să depășescă cu mult 200.000 de lei(2 miliarde de lei vechi).

Fiii lui Belgiu, obligați la muncă în folosul conmunității
contestatie primarDe altfel, acesta nu este singurul proces în care administrația locală se judecă cu familia Belgiu. Două procese au fost deschise în luna mai de Unitatea Administrativ Teritorială a Comunei Fărcășești împotriva lui Antonică Robert Belgiu și a fratelui său avocat de profesie, Elvis Belgiu. În ambele dosare proces castigat de primaria farcasestiUAT Fărcășești cere instanței de judecată să îi pună pe cei doi copii ai preotului la muncă în folosul comunității pentru amenzile colectate la Direcția Taxe și Impozite Locale. Ambele dosare au termene în luna septembrie, unul pe 2.09.2016 și altul pe 20.09.2016, solicitarea fiind ,,înlocuire amendă cu muncă procese fii lui belgiuîn folosul comunității”. De altfel, la un moment dat, inclusiv fostului viceprimar Antonică Belgiu, UAT Fărcășești i-a deschis un proces pentru muncă în folosul comunității.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. si avocat al lui belgiu a fost cumva fisu?, un descreiarat disperat după bani ca și ta-su. habar nu are drept și fiu su a fost elev la teologie și a fost dat afară. că l-au prins că a furat. așa că s-a făcut avocat pe pile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here