Popa: “Continuăm negocierile cu Ministerul Sănătăţii până pe 15 iulie”

343

Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, a participat la Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România reunit în data de 3 iulie 2015, concluzia întâlnirii fiind că, dacă până la data de 15 iulie 2015 nu va fi prezentată o ofertă de creştere salarială care să satisfacă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, după această dată vor fi reluate acţiunile de protest. Deocamdată, continuă discuţiile şi negocierile.

Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România reunit în data de 3 iulie 2015 apreciază efortul reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii de a identifica soluţii de creştere salarială pentru personalul din sănătate şi asistenţă socială, dar consideră inacceptabilă oferta de creştere salarială propusă de către Ministerul Sănătăţii.
Personalul din sistemul de sănătate şi de asistenţă socială din România, după cinci ani de privaţiuni materiale în care a fost supraîncărcat cu sarcini din cauza fenomenului acut de migrare a forţei de muncă şi nemotivat din punct de vedere salarial, solicită de urgenţă creşterea veniturilor cu minim 10%.

Negocierile continuă
Valentin Popa, liderul Sanitas Gorj, a participat la Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS din România reunit în data de 3 iulie 2015, alături de alţi lideri sindicali gorjeni. “Concluzia este că până la data de 15 iulie continuăm negocierile cu Ministerul Sănătăţii”, a confirmat Popa.
Conducerea Federaţiei SANITAS avertizează reprezentanţii Guvernului României, în special pe cei ai Ministerului Sănătăţii şi ai Ministerului Muncii, că soluţionarea revendicărilor membrilor pe care îi reprezintă nu mai poate fi tergiversată, iar dacă până la data de 15 iulie 2015 nu va fi prezentată o ofertă de creştere salarială care să satisfacă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială, vor fi reluate acţiunile de protest.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here