Ponta zice că nu l-a denunțat pe Tăriceanu

299

Fostul premier Victor Ponta a dezvăluit, ieri, că a fost propus de DNA pentru a fi martor protejat în dosarul care îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu, șeful Senatului fiind judecat pentru mărturie mincinoasă. Deputatul de Gorj a vorbit într-o postare pe Facebook despre refuzul său față de propunerea primită de la anchetatori, precum și faptul că declarațiile sale nu au fost de prea mare folos pentru incriminarea lui Tăriceanu. Ponta crede că de aceea presa nici nu a relatat până acum despre subiectul respectiv, primele informații în spațiul public pe această temă apărând zilele trecute. Parlamentarul spune că informațiile respective oricum nu sunt unele corecte, motiv pentru care a și ținut să clarifice lucrurile.
“Acum dosarul se află în faza publică de judecată / deci pot să explic pe înțelesul tuturor:
Am fost citat la DNA Brașov ca martor; spre surprinderea mea nu mă aștepta nimeni de la presă și nici nu s-a dat ulterior pe surse ce am declarat acolo ( mare ciudățenie după ce te-ai obișnuit cu DNA Ploiești TV – unde eu aflu de la jurnaliști când și de ce voi fi chemat înainte să mă cheme cineva oficial)! Mi s-a propus legal să fiu martor cu identitate protejată ceea ce am refuzat deoarece nici nu era cazul și nici nu sunt genul de delator atât de proslăvit și iubit de noul nostru “Stat de Drept”!
Am răspuns corect la întrebările care priveau acuzele aduse Dlui Tăriceanu (și care se află în dosarul oficial de inculpare):
– Dacă știu ceva de retrocedarea unei ferme în Băneasa și teren la Snagov – NU habar nu am
– Dacă știu de niște cetățeni israelieni care se ocupau cu retrocedări – NU
– Dacă știu unde se făceau actele de vânzare ale acestor terenuri – NU
– Dacă dl Tăriceanu mi-a făcut cunoștință cu Tal Silbertein – NU (îl cunosc din 2004 din campania lui Adrian Năstase)
– Dacă am vorbit cu Remus Truică după ce am devenit Prim Ministru – NU (mă știu fff bine cu Remus Truică din 2003, nu cunosc ceva ilegal făcut de acesta, dar l-am evitat din motive de protecție la sugestia unei persoane apropiate mie din SRI)”, a scris Ponta pe Facebook.
Deputatul se consideră un martor inutil pentru anchetatori, dar e de părere că relatările din presă pe acest subiect sunt o presiune “inacceptabilă” pe Justiție. “Asta a fost tot – în termen juridic am fost un martor total inutil: nu cunosc nimic relevant pentru cauză! Am crezut că nici nu voi mai apărea în acest dosar – neavând vreo interdicție de la procuror în acest sens în aceeași zi le-am spus domnilor Dragnea și Tăriceanu despre audiere (eram extrem de uluit de propunerea de a fi martor cu identitate protejată)! Sigur că aceste lucruri le voi susține și în fața judecătorilor – nu doream să prezint nimic public până la acel moment, dar față de apariția și manipularea din presa securistă a acestui caz consider că se pune o presiune inacceptabilă pe actul de justiție! Sper ca CSM și Departamentul de Stat să se sesizeze în acest caz; măcar pentru faptul că sunt implicați doi oameni care timp de aproape 8 ani au ocupat funcția de Prim Ministru al unei țări membre NATO și UE!”, a mai menționat Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here