Ponta vrea alianță cu PSD. Ce condiții pune!

2020

Victor Ponta se oferă să reformeze stânga după eșecul PSD la alegerile prezidențiale. Pro România vrea să colaboreze cu PSD în Opoziție, condiția pusă de Ponta fiind retragerea actualei echipe de conducere din partid.
„Avem nevoie de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii, care să îi dea șansa de a se reafirma ca opoziție și alternativa serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obișnuiți de efectele crizei și ale proastei guvernări. Pro România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și pro-europene în perioada 2020-2024”, anunță Ponta.
Deputatul de Gorj susține că Viorica Dăncilă a obținut cel mai slab scor al unui candidat PSD la prezidențiale. „Nu pot să spun că sunt bucuros, nu l-am votat, nu l-am susținut pe domnul Iohannis. De partea cealaltă, Viorica Dăncilă trăiește într-o minciună! Niciun candidat al PSD nu a luat un scor atât de prost, niciun alt candidat nu a pierdut atât de multe voturi. Eu am pierdut în turul II cu 5,3 milioane de voturi, iar Viorica Dăncilă a luat puțin peste 3 milioane de voturi. Probabil că și la alegerile locale dreapta va câștiga. Singura soluție este o stângă unită, dar o stângă unită reformată, pentru că dacă ne unim pentru a lua bătaie, degeaba ne unim. Este nevoie de un pol de stânga unit și reformat, de figuri noi”, a spus Victor Ponta.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here