Ponta, votant de Baia de Fier

291

DSCN3275 (1)Premierul Victor Ponta a venit ieri dimineaţă, la ora 9.00, la Baia de Fier pentru a vota în localitatea sa de domiciliu, secţia de votare numărul doi, pe ale cărei liste electorale se regăseşte şeful Guvernului fiind amenajată la şcoala situată în faţa Primăriei. Prim-ministrul a mers la vot alături de primarul Constantin Mihuţescu, dar şi de edilul de la Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, precum şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pe care i-a şi însoţit, ulterior, la Târgu Jiu, pentru a vota fiecare la secţiile la care sunt arondaţi.

 

Ponta a avut o mică ezitare în momentul introducerii buletinului de vot pentru preşedintele Consiliului Judeţean, lăsând impresia că a băgat în urnă buletinul pentru consilieri judeţeni, tot el menţionând în clipele următoare că nu a făcut nicio încurcătură. Votul său a fost evident pentru USL, jurnaliştii întrebându-l dacă a votat pentru un primar care a suferit o condamnare penală, cu suspendare, Ponta precizând însă că legislaţia nu-i permite să vorbească în ziua alegerilor despre candidaţi, întrebarea vizând direct situaţia lui Mihuţescu, edilul având un verdict de un an cu suspendare, care nu-i pune însă probleme pentru candidatura de ieri decât în contextul în care premierul s-a delimitat verbal întotdeauna de „politicienii penali”.

Prim-ministrul a menţionat, în schimb, cu această ocazie, că a votat pentru „mai bine”.

“Întotdeauna oamenii votează cu două gânduri: de a-i sancţiona pe cei care i-au supărat în ultimii patru ani şi cu speranţa că se va schimba ceva în bine. Eu sper că realmente putem face lucruri mai bune şi că vor fi tot mai mulţi cetăţeni care vor veni să voteze”, a spus Ponta la ieşirea de la urne. După ce a venit alături de principalii candidaţi ai USL la Târgu Jiu, prim-ministrul a plecat spre Bucureşti, unde aseară urma să monitorizeze rezultatele Uniunii Social Liberale la alegerile locale din întreaga ţară.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here