Ponta și Dragnea nu își mai vorbesc…de câteva zile!

336

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a recunoscut, ieri, că nu și-a mai vorbit în ultima săptămână cu fostul premier Victor Ponta, aceasta fiind încă o dovadă clară a relației tot mai reci dintre cei doi. Precizarea vine însă la scurt timp după ce actualul șef al Camerei Deputaților a postat pe Facebook fotografii în care apare împreună cu actualul premier Sorin Grindeanu la pescuit, captura de știuci cu care se laudă Dragnea fiind una de invidiat. Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a profitat însă de ocazie pentru a comenta și el pe Facebook pasiunea pe care Dragnea și Grindeanu o au pentru pescuit. Fostul premier îl sfătuiește pe actualul prim-ministru să își pună o vestă solidă de salvare, previziunile sale pentru perioada următoare nefiind unele optimiste.

“Ieri am văzut fotografii cu Premierul Grindeanu stând în picioare în barcă alături de «camaradul și prietenul» Liviu / sper să fie deștept și să își pună urgent o vestă solidă de salvare pe el – istoria se repetă pentru cei care nu învață din experiențele trecutului. Dincolo de aceste «povești pescărești» cel mai important lucru pentru noi toți e să nu se scufunde «barca»! Văd valuri mari, găuri multe și un «Cârmaci» care e mai preocupat de aruncarea celorlalți peste bord decât de ajungerea în siguranță la mal! Eu mă descurc foarte bine să înot – chiar și contra curentului! Așa că sunt pregătit să salvez cât pot de mulți pasageri căzuți (sau aruncați) din barcă!”, a menționat Ponta.
Deputatul și-a adus aminte cu această ocazie de o întâmplare din toamna lui 2012, în septembrie, când lideri importanți din USL participau la o întâlnire în Delta Dunării pentru a stabili listele cu candidaturi la alegerile parlamentare din acel an. “Atunci am avut un weekend extrem de încărcat – stabilirea candidaților la Alegerile Parlamentare din Decembrie 2012 . În plus, am adoptat toți o «Declarație oficială de solidarizare cu Liviu Dragnea» – știu că acum sună comic, dar așa a fost! Am fost atunci în «barca USL» cinci oameni (ca în faimoasa comedie «Operațiunea Monstru»): Crin Antonescu, Victor Ponta, Gabriel Oprea, Daniel Constantin și – cu voia dvs. ultimul pe listă – «camaradul și prietenul» Liviu Dragnea! Au trecut de atunci ceva mai mult de 4 ani / continuarea o știți : întâi a sărit în apă Crin, după aceea am fost eu «împins» mai discret, apoi a urmat aruncarea brutală peste bord a lui Gabi și acum ejectarea cu tot cu băncuță a lui Daniel! Tristă poveste – important e că în barcă a rămas unul singur, cel mai rezistent dintre noi toți / cel pentru care ne asumăm și proclamăm toți atunci «solidaritatea» !!!”, mai spune Ponta, precizările sale fiind făcute la scurt timp după ce ALDE a decis să îi retragă sprijinul lui Daniel Constantin atât din funcția de vicepremier, cât și din cea de ministrul al Mediului.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here