Ponta, reacție la protestul avocaților

2086

Fostul deputat de Gorj Victor Ponta s-a declarat solidar cu protestul avocaților, spunând că statul de drept are nevoie de magistrați și avocați în egală măsură. Avocații au protestat luni după ce un coleg de breaslă a fost condamnat în dosarul Ferma Băneasa.
Ponta a amintit de momentul din 2015, atunci când a fost acuzat de procurorii anticorupție de complicitate şi spălare de bani pentru că, în calitate de avocat, ar fi primit bani pentru asistenţă juridică acordată unor firme de stat. Este vorba de celebrul dosar Turceni-Rovinari.
„În anul 2015 am fost inculpat penal şi judecat pentru un contract de 2.000 de euro/lună desfăşurat ca avocat în perioada 2007-2008! Din fericire Completul de 3 judecători de la ICCJ a decis în unanimitate achitarea, pentru că faptele nu constituie infracţiune”, spune Victor Ponta.
Acesta a mai precizat că și avocații și magistrații trebuie să facă dreptate și să-i pună la plată pe vinovați, iar pe nevinovați să-i achite.
Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR) a calificat drept inacceptabilă „represiunea de natură penală asupra avocatului pentru consultaţiile şi susţinerile făcute în calitate de reprezentant”.
UNBR anunţă că va sesiza Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru a verifica felul în care au fost administrate probele în această cauză.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here