Ponta, reacție la 2 ani după „Colectiv”

260
Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, urmareste meciul de baschet masculin BCM ELBA Timisoara-Energia Rovinari, din prima mansa a sferturilor de finala, play-of-ul diviziei A, in Timisoara, joi, 16 aprilie 2009. COSMIN DAN / MEDIAFAX FOTO

Fostul premier Victor Ponta a avut o clarificare de poziție cu privire la tragedia din clubul „Colectiv” de acum doi ani, pe pagina sa de Facebook acesta comentând despre momentul în care a decis să plece din fruntea Guvernului, dar și la ce s-a întâmplat după aceea. Deputatul de Gorj a transmis condoleanțe rudelor celor care și-au pierdut viața în nenorocirea respectivă și a ținut să precizeze încă o dată că și acum e convins că a procedat foarte bine demisionând de la Palatul Victoria. „În primul rând, vreau să transmit încă o dată condoleanțe familiilor victimelor și tuturor celor care au avut de suferit – îmi pare rău dacă tragedia lor a fost vreodată speculată în mod politic sau dacă uitarea opiniei publice le face o nedreptate. Consider și acum că am luat decizia corectă de a demisiona din funcția de Prim Ministru (chiar dacă nu am nicio responsabilitate directă în ceea ce privește funcționarea unor asemenea cluburi) / supărarea și indignarea publică din acel moment aveau nevoie de un “paratrăsnet” și este normal ca în momente atât de grave să îți asumi măcar o demisie din funcție”, a menționat Ponta.
Deputatul are însă și regrete, dar doar în ceea ce privește modul în care autoritățile au luat măsuri pentru a fi evitate astfel de tragedii pe viitor. La 2 ani după „Colectiv”, Ponta e convins că acum lucrurile stau chiar mai rău decât la momentul în care el a decis să plece din fruntea Guvernului. „Regret faptul că după demisia mea nu am văzut nicio măsură concretă pentru prevenirea unor tragedii de acest fel / ba chiar cred că situația este mai rea acum – nu doar la cluburi, dar și la școli, spitale, etc / ca tată trăiesc o teamă cumplită în fiecare seară în care fiul meu merge în Centrul Vechi și cred că suntem toți responsabili pentru pericolul în care ne punem copiii să trăiască. Au fost oameni politici care au profitat oportunistic de tragedia de la “Colectiv” – nu mai sunt supărat pe ei și îmi doresc doar să nu mai repete acest comportament! Dumnezeu să îi ierte pe cei care și-au pierdut viața / și să ne ajute pe noi toți să fim mai buni și mai înțelepți!”, a mai spus Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here