Ponta nu ajunge în fruntea Camerei Deputaților

253

Fostul premier Victor Ponta a declarat, ieri, că propunerea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ca la şefia Camerei Deputaţilor să rămână un interimar până la parlamentare, adoptată de Comitetul Executiv Naţional al social-democraţilor, nu reprezintă pentru el nici o înfrângere, dar nici o victorie. Ponta a confirmat, la plecarea de la CExN, că Liviu Dragnea le-a propus colegilor din conducerea PSD ca la Camera Deputaţilor să rămână, până la alegerile parlamentare din toamnă, un preşedinte interimar.

“Domnul Dragnea a propus până la alegerile din noiembrie sau când va fi să nu fie nimeni preşedinte la Cameră şi în Biroul Permanent, sigur, vor asigura conducerea. Nu va fi nimeni. (…) Liviu (Dragnea – n.r.) nu a susţinut pe nimeni”, a afirmat Victor Ponta. Întrebat dacă pentru el acest lucru reprezintă o înfrângere sau o victorie, deputatul social-democrat a spus: “Doamne fereşte. La câte victorii şi înfrângeri am deja la palmares… Unii o să zică că e o victorie că nu e nimeni, alţii o să zică că e o înfrângere”. “Eu zic că e bine că nu e nicio ceartă în PSD”, a precizat Victor Ponta.
De asemenea, întrebat cum apreciază această decizie a CExN, Victor Ponta a spus: “Vă pregătiseţi dumneavoastră de lupte, dar am zis foarte clar: dacă Liviu mă susţine, candidez, dacă nu mă susţine, nu candidez, că nu-mi trebuie vreo funcţie în mod special”. “Liviu a venit cu propunerea să nu fie nimeni. Perfect. Şi m-am bucurat că, iată, probabil Rareş Bogdan care a vorbit cu Iohannis să-i spună cine va fi, şi-a luat ţeapă”, a comentat social-democratul. Cât priveşte o asumare a funcţiei de preşedinte al Camerei Deputaţilor sau a celei de premier după alegerile parlamentare din toamnă, Victor Ponta a afirmat: “Eu îmi asum să candidez la Gorj în noiembrie şi sper să mă aleagă oamenii din Gorj”.
Reprezentanții PSD Gorj l-ar fi vrut pe Ponta în fosta funcție a lui Zgonea, decizia lui Dragnea luând însă organizația prin surprindere.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here