Ponta, la Târgu-Jiu: “De la 1 ianuarie, pensia mamei mele a fost înghețată, dar indemnizația mea de parlamentar a crescut!”

231

Prezent miercuri la Târgu-Jiu, deputatul Victor Ponta a spus că i se pare o măgărie că salariile parlamentarilor au crescut, la început de an, în timp ce pensiile, chiar și cea a mamei sale, au fost înghețate. Pentru a îndrepta această nedreptate socială, Ponta a precizat că Pro România a depus un proiect de lege pentru suspendarea acordării, timp de un an, a banilor pentru partide, PSD obținând anual o sută de milioane de lei.

Parlamentarul Victor Ponta, președintele Pro România, a fost prezent, ieri, la Târgu-Jiu, alături de Daniel Constantin, de deputatul de Gorj, Alin Văcaru și de Laurențiu Rebega. În fața ziariștilor, Ponta a discutat de politica centrală, de alegerile europarlamentare și parlamentare, și de cea locală, dar și de Complexul Energetic Oltenia, companie pentru care și-a prezentat îngrijorarea legat de neachiziționarea în totalitate a certificatelor de CO2. Șeful Pro România a menționat că, din păcate, o serie de investiții serioase din Târgu-Jiu sunt înghețate, acesta referindu-se la centură și la stadion. ”Propun să facem presiune asupra guvernului pentru a identifica soluții”, a declarat, miercuri, la Târgu-Jiu, fostul premier referindu-se tot la problema celor 200 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2. Victor Ponta a mai atras atenția și pe finalul anului trecut că, la 1 mai, CEO ar putea rămâne fără autorizație de mediu, dacă nu este sprijinit să achiziționeze certificatele.

Pro pensii majorate
Ponta a menționat că nu i se pare normal că, la nivel central, s-a impus înghețarea pensiilor de la 1 ianuarie, în timp ce indemnizațiile parlamentarilor au crescut. “De la 1 ianuarie, pensia mamei mele a fost îngheţată, dar indemnizaţia mea de deputat a crescut. Mi se pare o măgărie, nu că nu vreau, aş vrea şi vor şi Alin Văcaru şi Daniel Constantin să avem indemnizaţii mai mari, dar nu se poate să creşti indemnizaţiile la demnitari şi să îngheţi pensiile sau să îngheţi salariile la cei de la SMURD sau de la spital, de la profesori. Nu doar că nu e social-democrat, e pur şi simplu lipsit de bun simţ”, a spus Ponta. Acesta a exemplificat și că sunt bani pentru partide, dar pentru Casa de Cultură din Târgu-Jiu, nu sunt. “PSD ia 100 de milioane de la buget, eu am fost 5 ani şeful PSD, nu-ţi trebuie 100 de milioane, chiar nu-ţi trebuie. E un jaf pur şi simplu, PNL tace că ia vreo 40-50 de milioane, USR ia vreo 20”, a mai spus deputatul anunțând că Pro România a depus un proiect de lege pentru suspendarea acordării, timp de un an, a banilor pentru partide.
“Noi am făcut un proiect de lege, pentru că vrem să facem amendament la buget, am făcut proiect de lege, l-am depus deja, în care am cerut un lucru de bun simţ: nu sunt bani de pensii şi de salarii, le-am îngheţat, hai să suspendăm, timp de un an, suta de milioane de la buget pentru PSD şi pentru partide. Ştiţi, astea sunt lucruri pe care oamenii le înţeleg, nu-s chiar aşa de proşti cum îi crede Dragnea şi cum i-a mai crezut, când făcea Dragnea campanie pentru familia tradiţională. N-ai bani de pensii şi de salarii, dar în schimb ai bani să măreşti la parlamentari şi la miniştri”, a menționat Ponta.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here