Ponta, la plantat de brazi, alături de preşedintele PSD Italia

309

ponta2Săptămâna trecută, preşedintele PSD Victor Ponta, s-a aflat la Roma unde a semnat un acord între Partidul Social Democrat din România şi Partidul Democrat italian. Omologul său, Pier Luigi Bersani, preşedintele Partidului Democrat Italia, a semnat încântat acest acord de colaborare dintre cele două partide.

Aceasta este pentru prima dată când se stabileşte o astfel de înţelegere între un grup politic român şi unul italian. La semnarea acestui acord atât de important pentru viitorul comunităţilor de români din Italia, preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost însoţit de europarlamentarul Corina Creţu, secretar internaţional al partidului, deputatul Cristian Rizea, preşedinte PSD Diaspora, deputatul Cristina Dumitrache, vicepreşedinte PSD Diaspora şi senatorul Sorin Bota.

ponta“Identitatea românilor este tot mai mult ameninţată de politica anti-imigraţie aplicată de gruparea de dreapta populistă. Această înţelegere a fost stabilită pentru a oferi românilor din Italia posibilitatea de a candida din partea partidului omolog italian şi de a se implica în acest mod în viaţa politică. Românii din Italia au nevoie de acest tip de sprijin, iar parteneriatul încheiat cu Partidul Democrat din Italia îmi dă speranţe pentru viitor. Vom continua să fim prezenţi aici, pentru a ajuta la schimbarea în bine a vieţii românilor care au plecat să muncească în Europa. Ce am început în Italia vom continua şi în alte ţări”, a declarat Victor Ponta, deputat de Gorj şi preşedintele PSD.

100 de brazi din România

Sâmbătă, 15 ianuarie, la Roma, Victor Ponta a participat la plantarea a 100 de brazi în sectorul 7 al capitalei italiene. Brazii au fost aduşi din România de Asociaţia Românilor din Italia. Mesajul transmis de Ponta este acela că romanii din Italia nu sunt singuri, iar parteneriatul dintre PSD şi Partidul Democrat italian, precum şi activitatea PSD Italia, sunt garanţii în acest sens. Preşedintele PSD i-a avut alături pe primarul sectorului 7, precum şi pe preşedintele PSD Italia.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here