Ponta, la mitingul USL de la Craiova: “Cred că o să îi stea foarte bine lui Băsescu lângă Manţog”

419

Premierul Victor Ponta, prezent vineri la mitingul USL de la Craiova le-a spus miilor de participanţi prezenţi că preşedintele suspendat Traian Băsescu şi ai lui au furat energia gorjenilor. De asemenea, în prezenţa celor o mie de gorjeni aflaţi la miting, Ponta a declarat că lui Băsescu i-ar sta foarte bine alături de fostul preşedinte al PDL Gorj, Ionel Manţog, condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul “strămutaţilor de lux”, aflat momentan după gratii.

Premierul Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte al USL, a afirmat vineri seară, la Craiova, că preşedintele suspendat Traian Băsescu “este cel mai mare duşman al României, este un mafiot, un mincinos şi un ticălos”, “un mafiot corupt care trebuie să plătească pentru faptele lui”. “Am venit în această seară ca să vă spun, încă odată, că eu, Victor Ponta, prim ministru al României, deputat de Gorj, pe 29 iulie voi vota «Da» la referendum. Şi îmi doresc ca toţi cetăţenii acestei ţări să ştie că pe 29 iulie pot să-şi ia ţara înapoi de la Băsescu într-un mod foarte simplu: mergând până la prima secţie de vot şi să voteze pe buletin «Da». Asta înseamnă că se termină cu Băsescu pe 29. Am obligaţia faţă de dumneavoastră, cei care m-aţi sprijinit să ajung în această funcţie importantă, cei care aţi crezut că un Guvern care să nu asculte de Traian Băsescu este soluţia pentru România, să vă spun încă o dată de ce trebuie să votăm «Da» şi să scăpăm de Băsescu pe 29 iulie. Dacă vreţi pot să vă spun foarte scurt, sau un pic mai lung. Foarte scurt: pentru că Băsescu astăzi este cel mai mare duşman al României, este un mafiot, un mincinos şi un ticălos”, a declarat Ponta în aplauzele celor prezenţi. “Asta este varianta scurtă pe care cred că o înţelege şi Băsescu. Pentru cei care cred că România nu trebuie condusă de Băsescu doar cu dosare, doar cu insulte şi doar cu minciuni. De când am ocupat funcţia de prim-ministru, alături de colegii mei miniştri şi de cei care ne-au sprijinit în Parlament, am încercat să le dăm pensionarilor ceea ce le-a furat Traian Băsescu şi le spun pensionarilor să vină la vot pe 29 să scăpăm de Băsescu cel care v-a tăiat pensiile şi să ne ajutaţi să vi le dăm înapoi în continuare”, a mai afirmat Ponta în faţa a circa 20.000 de persoane care au participat, vineri seară, la Craiova, pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu”, la mitingul USL împotriva preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Hoţii de energie
Victor Ponta le-a spus, de asemenea, participanţilor la miting veniţi din Gorj că “Băsescu şi ai lui au furat cel mai important bun al judeţului, energia”. “Locurile de muncă din Turceni, din Rovinari, din Târgu-Jiu trebuie să le păstrăm. (…) Cred că o să îi stea foarte bine lui Băsescu lângă Manţog. Cinci ani a luat fiecare. Eu zic că lui Băsescu trebuie să-i scurtăm acest mandat şi putem să-i adăugăm din celelalte. (…) Alături de dumneavoastră putem să câştigăm cea mai importantă bătălie. Dacă nu-l dăm jos pe Băsescu, degeaba avem primari, degeaba avem preşedinţi de consilii judeţene, degeaba avem parlamentari, degeaba avem guvern. Trebuie să scăpăm de răul cel mare. Băsescu trebuie să plece acolo unde legea şi dreptatea îl vor trimite, pentru că vin şi vă spun: s-a vorbit zilele astea şi a vorbit tocmai Băsescu de corupţie. Cine este cel mai mare corupt din România, protectorul corupţilor, cel care i-a ţinut ani de zile în braţe pe toţi corupţii acestei ţări şi pe care vrea să-i protejeze în continuare”, a afirmat Victor Ponta.
La mitingul USL de la Craiova au participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, miniştrii Titus Corlăţean, Rovana Plumb, liderul deputaţilor liberali Călin Popescu Tăriceanu, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, vicepreşedintele PNL Mihai Voicu, fostul preşedinte PSD Mircea Geoană, primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene membri USL din Oltenia, aici aflându-se şi Ion Călinoiu de la Gorj, lideri USL, precum şi învăţătoarea din Caracal Cristiana Anghel care anul trecut a făcut greva foamei timp de 70 de zile.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here