Ponta, ironic din nou față de DNA

243

Fostul premier Victor Ponta a reacționat, ieri, la decizia procurorilor anticorupție de a trimite spre Parchetul General dosarul ce vizează modul în care în Guvern a fost adoptată faimoasa ordonanță de urgență 13, cea care a generat cele mai mari proteste de stradă de după 1989. Procurorii DNA spun că nu au găsit fapte penale care să fie de competența lor pentru a le cerceta, Ponta reamintind însă într-o postare a sa pe Facebook că nu la fel au stat lucrurile atunci când a fost vorba să fie anchetat el pentru a pleca din fruntea Guvernului.
„Tragicomedie fără sfârșit! Aflu și eu cum e să ai în 2015 competența și în 2017 nu! Să vă explic: După ce a plimbat jumătate de guvern prin fața jurnaliștilor cercetând ceva ce era evident de la început că nu există, eminentul Domn Procuror Unchiașelu a declinat cauza la Parchetul General pe motiv că presupusele falsuri săvârșite în cadrul ministerelor avizatoare “nu sunt de competența DNA”! În 2015 exact același Domn Procuror m-a anchetat și trimis în judecată pentru presupuse falsuri în activitatea de avocat din 2007-2008 ! Ați înțeles cum e “competența după caz”?!?!
E adevărat că acum Florin Iordache și-a dat demisia și eu atunci refuzam să mi-o dau – așa că “exista competența DNA”!! Dar nu sunt singurul …. Și fostul Procuror General Nițu nu își dăduse demisia … și fostul sef ANAF Gelu Diaconu … și Sorin Oprescu nu a vrut să plece din funcție …. și Vasile Blaga de la șefia PDL …. și Ludovic Orban nu renunțase la candidatura la Primărie …. și Gabi Oprea nu votase moțiunea de cenzură ….. și încă o sută de cazuri identice! Curat “Stat de Drept”! Și da “nu facem dosare politice”!”, a menționat Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here