Ponta iar nu a fost trecut pe invitație: “Nu m-a invitat nimeni la CEx şi nu mă duc nicăieri neinvitat”

895

Deputatul social-democrat Victor Ponta a declarat, marţi, că nu va participa la şedinţa Comitetului Naţional Executiv(CEx) al social-democraţilor de astăzi, unde se va decide soarta actualului Guvern, pentru că nu a fost invitat. Declarația survine la doar o zi după ce deputatul de Gorj a făcut public că nu ar fi fost invitat nici să mai participle la campania electorală pentru parțialele din Gorj, pe motiv că ar fi impus asta Liviu Dragnea.

În ciuda acestui impediment, Ponta declară că susţine guvernul actual şi speră ca prim-ministrul Sorin Grindeanu să-şi continue activitatea ca “să nu ne facem de râs”.
“Sper ca prim-ministrul Grindeanu să-şi continue activitatea şi să nu ne facem de râs. După ce anul trecut ne-am făcut de râs, PSD-ul vorbesc, eu nu, că n-am votat, susţinând guvernul Cioloş, acum nu vreau să ne facem de râs că ne dăm jos guvernul nostru PSD”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului, înainte de a intra la o dezbatere pe tema aderării României la zona euro.
Precizarea lui Ponta a venit după o întrebare referitoare la cererea de demisie a lui Sorin Grindeanu pe care ar fi formulat-o preşedintele PSD, Liviu Dragnea, cu o seară în urmă. Întrebat dacă sunt motive reale pentru ca guvernul Grindeanu să plece de la Palatul Victoria, Victor Ponta a răspuns negativ. “Niciunul. Motivele personale în politică sunt foarte greşite când le aplici”, a spus fostul premier.

“Guvernul nu e al Teleormanului…”
Întrebat ce poate fi făcut în cazul în care premierul refuză să-şi dea demisia, Ponta a spus că guvernul este al României, “nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică”. “Să se obişnuiască cu ideea că guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică, şi că guvernul trebuie să facă treaba pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniştrii, să-i schimbe pe miniştrii care nu sunt buni”, a susţinut deputatul social-democrat. Ponta a afirmat că susţine actualul guvern.
“Ştiţi ce era haios, că prin februarie-martie mi se spunea că nu susţin Guvernul, eu susţin Guvernul, văd că alţii îl atacă”, a mai precizat Ponta.
Întrebat dacă un nou guvern PSD ar mai avea aceeaşi credibilitate, Ponta a răspuns: “Categoric nu. Şi nu ar mai avea aceeaşi credibilitate PSD-ul, care îşi dă jos propriul guvern, unde aţi mai auzit aşa ceva, la PNŢCD, nu? În 1999. Păi noi suntem PNŢCD, ce e asta?”, a afirmat Victor Ponta. El a spus că “orice schimbare e bună dacă aduci pe cineva mai bun”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here