Ponta, discurs împotriva Guvernului „Dragnea III”

237
Premierul Victor Ponta participa la conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, la sediul Ministerului Agriculturii, in Bucuresti, luni, 11 februarie 2013. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek

Deputatul de Gorj, Victor Ponta, a luat cuvântul, ieri, în plenul Parlamentului la ședința de învestitură a noului Guvern susținut de majoritatea PSD – ALDE, el anunțând cu această ocazie că este pentru prima dată când nu votează un Executiv social-democrat. Ponta a luat cuvântul după discursul lui Traian Băsescu, numai bine cât să poată glumi pe seama evenimentului serios la care lua parte. Din cuvântarea sa a reieșit că și actualul cabinet va rezista în funcții tot vreo jumătate de an, după care, cine știe ce mai urmează.
„După momentul de stand-up la care ați participat mai devreme (n.r. – referire la discursul lui Traian Băsescu), aș vrea să vă mulțumesc și eu că participăm împreună la învestirea semestrială a Guvernului Dăncilă. Domnul Dragnea le-a urat succes și domnului Cioloș, și domnului Grindeanu, și domnului Tudose, până și mie mi-a urat succes, la fel cum astăzi îi urează succes doamnei Viorica Dăncilă. Noi, cei de la grupul independenților suntem considerați deviaționiști. Și eu, și colegii de la PRU suntem deviaționiști pentru că am rămas la același program de guvernare pe care l-am prezentat oamenilor în campania electorală din 2016, dar între timp s-a schimbat programul. La fel ca Paul pe drumul Damascului vrem să sprijinim Guvernul pentru a reveni la Codul Fiscal din 2015, pe care domnul Teodorovici l-a creat, domnul Vâlcov l-a violat și acum domnul Teodorovici îl va face la loc”, a spus Victor Ponta în discursul rostit de la Tribuna Parlamentului.
Ulterior, pe contul său de Facebook, deputatul a explicat de ce nu a votat pentru Guvernul Dăncilă, neratând ocazia de a-i îndemna pe români să îl urmeze la noul său partid. „Am votat timp de 17 ani doar pentru PSD / dar și eu și mulți alți oameni de bună credință suntem dezamăgiți și indignați de modul în care Dragnea a distrus imaginea și funcționarea Partidului, a Guvernului și a Parlamentului României – totul pentru interesele lui și ale unui grup infracțional parazitar. Sunt la fel de conștient de faptul că PNL Orban nu reprezintă în niciun caz o alternativă serioasă și pozitivă la PSD Dragnea”, a menționat Ponta.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here