Ponta, despre noile restricții: Sunt nemulțumit!

1485

Deputatul de Gorj Victor Ponta, liderul Pro România, s-a declarat nemulțumit de modul în care au fost prezentate ultimele măsuri luate în România pentru răspândirea coronavirus.
„Nu vreau să fiu răutăcios, dar eu nu am înțeles nimic din ce a spus domnul Vela (Marcel Vela, ministrul de Interne – n.red.), noroc că am citit textul. În primul rând, nu știu de ce nu avem prim-ministru, nu știu de ce nu avem președinte. (…) Eu mă pricep la ordonanțe, eu nu înțeleg cum e o recomandare. După ce am citit, sunt nemulțumit de faptul că nu s-a luat măsura pe care eu o consider necesară în acest moment, cea mai neplăcută, dar cea mai necesară. Și anume, în afară de medici, de pompieri, de polițiști, de cei care merg la muncă, ceilalți ar trebui să stea acasă. Înțeleg că s-a luat măsura să stăm acasă după 10 seara. Păi, unde să mergem după 10 seara, sunt închise toate. În schimb, în timpul zilei, toată lumea se plimbă. Eu nu sunt un alarmist de felul meu, dar din secunda în care România a luat decizia și aduce în fiecare zi, cu 20 de avioane de la Tarom, Blue Air sau Wizz Air și apoi cu mașini mii de români, era clar că trebuie luate măsuri, și anume limitarea deplasării”, a declarat Ponta.

Restricții de circulație
Ministrul de Interne a anunțat noi măsuri pentru limitarea epidemiei de coronavirus, cuprinse într-o ordonanță militară, printre care interdicții de circulație și interzicerea intrării străinilor în țară. Astfel, este interzisă circulația pe domeniul public a grupurilor mai mari de trei persoane.
Totodată, sunt introduse recomandări de circulație pe timpul zilei și pe timpul nopții.
În plus, se suspendă activitatea comercială a mai multor tipuri de activități comerciale, precum cabinetele stomatologice sau magazinele din mall-uri, cu excepția celor care vând produse alimentare, veterinare, farmaceutice sau servicii de curățătorie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here