Ponta, de partea românilor din Diaspora

260

Reacție a fostului premier Victor Ponta față de aprecierile liberalilor cu privire la “lenea” românilor din străinătate de a se înscrie în Registrul Electoral pentru a putea vota prin corespondență în toamna acestui an. Doar vreo 3000 din cele câteva milioane de români plecați din țară s-au înscris în registrul respectiv, liberalii neputând să își facă peste câteva luni campanie pe tema acestei “realizări”. Ba mai mult, aceștia au făcut o analiză a situației respective și au ajuns la concluzia că lenea și comoditatea ar fi de vină pentru numărul scăzut al celor înscriși în registru. Deputatul de Târgu Jiu este însă de o cu totul altă părere, Ponta susținând că oamenii au, pur și simplu alte preocupări.

“Eu care nu mai am nicio funcție pot să spun adevărul – românii din Diaspora nu sunt nici leneși, nici dezinformați – pur și simplu peste 90% dintre ei au alte lucruri mai serioase de făcut și priorități: locul de muncă, documentele necesare, școala copiilor, asigurarea de sănătate, cum trimit bani acasă șamd! Votul și «datoria patriotică să salveze țara» îi lasă absolut normal (și de înțeles) indiferenți! Despre vot peste 90% și-au dat seama că sunt folosiți doar ca masă de manevră când vrea Sistemul să inventeze o explicație cât de cât plauzibilă pentru frauda din 2009 și «minunea» din 2014! În rest poate spune cineva sincer din Diaspora că a câștigat ceva din faptul că au fost aleși Băsescu în 2009 și Iohannis în 2014?! Să fim serioși – nici nu am intrat în Schengen, nici nu s-au ridicat vizele de SUA, nici nu îi apără nimeni pe românii din Marea Britanie, nici nu au numit tehnocrații ambasadori sau consuli mai buni care să rezolve problemele oamenilor (Titus Corlățean e singurul care a redus drastic toate taxele consulare pentru români în 2014 și s-a ales cu un dosar penal). Despre faptul că în 2016 tratăm Republica Moldova cu același interes de parcă ar fi Patagonia nu are rost să mai vorbim”, spune fostul premier.
Mai mult, Ponta e convins că “sistemul” despre care tot vorbește în ultima vreme nu are nevoie de voturile din Diaspora. În plus, fostul prim-ministru susține că unul dintre candidații pentru Diaspora pe care românii vor trebui să îl voteze va fi o “caricatură” ce în 2012 îi căra geanta lui Dan Voiculescu. “La Parlamentarele din Decembrie 2016 Sistemul nu are nevoie de voturile din Diaspora – au altă variantă mai simplă să rămână tot Cioloș și tehnocrații la guvernare. Așa că dacă votează 3000, 300.000 sau 3 milioane nu contează – PNL a votat în unanimitate (alături de «comuniștii» de la PSD) că oricâte voturi sunt tot 4 deputați și 2 senatori se aleg. Fac un pariu – candidat la Camera Deputaților în Diaspora din partea PNL va fi o caricatură de om pe care l-am pus Crin și cu mine scârbiți pe listă în 2012 din cauza insistențelor lui Dan Voiculescu (ne-a spus că e băiatul lui, «valetul» lui care îi duce geanta și îi scrie hârtiile) și care după condamnarea lui Voiculescu a sărit «principial» în barca PNL!? Nu-i așa că trebuie oamenii din Diaspora să vină la vot să voteze candidatul PNL ca să scape țara de Voiculescu!? Și lista o putem completa cu alți impostori notorii. Ca să îl «plagiez» pe Andrieș: “mă doare stomacul de-atâta minciună / și la farmacie n-au nimic zău / …zâmbește mâine va fi mai rău”!”, mai spune Ponta.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here