Ponta, cu gândul tot mai mult la Cotroceni

208

Premierul Victor Ponta a declarat ieri că își va oficializa candidatura la Președinția României cel mai probabil pe 1 august, când își va face publică intenția pentru a intra în lupta pentru Cotroceni. Discuții pe această temă au mai fost și chiar deputatul de pe Colegiul 6 Târgu Jiu a vorbit despre candidatura sa, însă în interiorul PSD sunt de parcurs niște etape la finalul cărora partidul de guvernământ își va desemna oficial candidatul pentru Președinție.
Termenul de 1 august a fost ales întrucât atunci are loc o ședință a Consiliului Național al PSD, în cadrul căruia orice membru de partid care are intenția de a candida la Cotroceni se poate înscrie în cursa internă. Victor Ponta nu va avea probabil un competitor intern pentru că Mircea Geoană a anunțat deja că îl susține pe acesta pentru Cotroceni și, ca urmare, deputatul de Târgu Jiu are toate șansele ca în toamnă să ducă cea mai importantă bătălie electorală din viața sa.
Candidatura lui Ponta va fi validată în luna septembrie în cadrul unui Congres al PSD, după care premierul poate intra oficial în campania electorală, el devenind astfel candidatul stângii pentru a ocupa postul ce va rămâne vacant la finalizarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here